Így lesz tökéletes a házi hamburger
7 egyszerű lépésben
Nincs jobb, mint a kertben sütögetni a húspogácsákat, és összedobni néhány isteni burgert.

Dia

	Hús és fűszerek	A jó hamburgerhús általában sertés- és marhahús keveréke, van, aki fele-fele arányban adagolja a masszához az alapanyagot, mások szerint egyharmad sertés és kétharmad marha szükséges a tökéletes húspogácsához. A fűszerezést nem kell túlgondolni, bőven elég a só és a frissen őrölt bors, hiszen a hús íze kell, hogy domináljon. Ha fel szeretnéd dobni, piríts hozzá hagymát vagy szalonnát, és keverd bele.

Hús és fűszerek

A jó hamburgerhús általában sertés- és marhahús keveréke, van, aki fele-fele arányban adagolja a masszához az alapanyagot, mások szerint egyharmad sertés és kétharmad marha szükséges a tökéletes húspogácsához. A fűszerezést nem kell túlgondolni, bőven elég a só és a frissen őrölt bors, hiszen a hús íze kell, hogy domináljon. Ha fel szeretnéd dobni, piríts hozzá hagymát vagy szalonnát, és keverd bele.

Dia


            	A zsemle
            	Manapság egyre több pékségben készítenek megfelelő bucit, ami a hamburger egyik legfontosabb összetevője, hiszen ez az a része, amivel garantáltan minden harapásnál találkozni fogsz. Ha nem akarod másokra bízni a zsemlekészítést, otthon is megsütheted, nem bonyolult dolog, ráadásul itt egy remek recept hozzá! A hamburger készítéséhez vágd félbe a bucikat, és pirítsd meg a belsejüket, így nem fog szétesni az első pár harapásnál a szendvics, és nehezebben is ázik szét.

A zsemle

Manapság egyre több pékségben készítenek megfelelő bucit, ami a hamburger egyik legfontosabb összetevője, hiszen ez az a része, amivel garantáltan minden harapásnál találkozni fogsz. Ha nem akarod másokra bízni a zsemlekészítést, otthon is megsütheted, nem bonyolult dolog, ráadásul itt egy remek recept hozzá! A hamburger készítéséhez vágd félbe a bucikat, és pirítsd meg a belsejüket, így nem fog szétesni az első pár harapásnál a szendvics, és nehezebben is ázik szét.

Dia

	Zöldségek	A legalapvetőbb zöldségek, mint a saláta, a paradicsom és a lilahagyma egy hamburgerből sem hiányozhatnak, de gyakorlatilag bármilyen zöld termény jól állhat ezeknek a szendvicseknek. Próbáld ki a kedvenceiddel, és variáld bátran, hiszen ez a hamburgerezés lényege: minél több változatot kipróbálni.

Zöldségek

A legalapvetőbb zöldségek, mint a saláta, a paradicsom és a lilahagyma egy hamburgerből sem hiányozhatnak, de gyakorlatilag bármilyen zöld termény jól állhat ezeknek a szendvicseknek. Próbáld ki a kedvenceiddel, és variáld bátran, hiszen ez a hamburgerezés lényege: minél több változatot kipróbálni.

Dia

	Szószok, mártások	A ketchup és a mustár senkinek sem újdonság, és nehéz is elképzelni nélkülük egy jó hamburgerezést, de a szendvicsedet a jól megszokott ízek mellett feldobhatod mézes-hagymás szósszal, majonézzel vagy jó kis csípős paprikakrémmel is, illetve bármivel, aminek nem tudsz ellenállni.

Szószok, mártások

A ketchup és a mustár senkinek sem újdonság, és nehéz is elképzelni nélkülük egy jó hamburgerezést, de a szendvicsedet a jól megszokott ízek mellett feldobhatod mézes-hagymás szósszal, majonézzel vagy jó kis csípős paprikakrémmel is, illetve bármivel, aminek nem tudsz ellenállni.

Dia

	A hús sütése	Amilyen egyszerűen összedobható a hamburgerhús, annyira egyszerűen ki is sütheted. Csupán néhány perc kell neki mindkét oldalán ahhoz, hogy átsüljön, és mehessen a megpirított buciba. A legjobb vaslapon vagy grillen készítve. Arra figyelj, hogy ne szárítsd ki, a hamburger akkor igazán finom, ha jó szaftos.

A hús sütése

Amilyen egyszerűen összedobható a hamburgerhús, annyira egyszerűen ki is sütheted. Csupán néhány perc kell neki mindkét oldalán ahhoz, hogy átsüljön, és mehessen a megpirított buciba. A legjobb vaslapon vagy grillen készítve. Arra figyelj, hogy ne szárítsd ki, a hamburger akkor igazán finom, ha jó szaftos.

Dia

	Sajt	A legtöbb hamburgerezőben lehet sajtburgert kapni, ami a sima hamburger sajtos változata. Szerencsére mostanában a sajtos megoldás nem azt jelenti, hogy a világ leggyengébb minőségű sajtkészítményét vágják az ember szendvicsébe jó pénzért, hanem egyre több helyen minőségi alapanyag kerül az ételbe. Az otthoni sütögetéshez is érdemes jobbfajta sajtot választanod, a lényeg pedig abban rejlik, hogy ne legyen túl domináns, de azért íztelen se a választott sajt. Ennek a két szempontnak a nem véletlenül népszerű cheddar sajt felel meg a legjobban.

Sajt

A legtöbb hamburgerezőben lehet sajtburgert kapni, ami a sima hamburger sajtos változata. Szerencsére mostanában a sajtos megoldás nem azt jelenti, hogy a világ leggyengébb minőségű sajtkészítményét vágják az ember szendvicsébe jó pénzért, hanem egyre több helyen minőségi alapanyag kerül az ételbe. Az otthoni sütögetéshez is érdemes jobbfajta sajtot választanod, a lényeg pedig abban rejlik, hogy ne legyen túl domináns, de azért íztelen se a választott sajt. Ennek a két szempontnak a nem véletlenül népszerű cheddar sajt felel meg a legjobban.

Dia

	A kész szendvics	Ha jól megpirítottad a zsemlék belsejét, a hús szaftos, a sajt is ráolvadt finoman, és a zöldségek is belekerültek, nyakukon a szószokkal, akkor nincs más dolgod, mint jól összefogni az egészet, és elfogyasztani. Élvezd ki az ízeket és a minden harapáskori új élményt, majd öblítsd le egy pohár hűsítő sörrel!

A kész szendvics

Ha jól megpirítottad a zsemlék belsejét, a hús szaftos, a sajt is ráolvadt finoman, és a zöldségek is belekerültek, nyakukon a szószokkal, akkor nincs más dolgod, mint jól összefogni az egészet, és elfogyasztani. Élvezd ki az ízeket és a minden harapáskori új élményt, majd öblítsd le egy pohár hűsítő sörrel!

Ezt is szeretjük
Fotó: