Házi perec puha kelt tésztából: egy pillanat alatt eltűnnek a tányérról

Házilag is elkészítheted a ropogtatni való sós pereceket, amelyek utána nem sokáig fognak a tálon maradni.

hazi perec
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha megtanulsz kelt tésztát készíteni, utána már a házi sós perec készítése sem fog gondot okozni. A perec hamisítatlan vendégváró finomság, akár egy sima hétköznapi uzsonna gyanánt is remekül működik.

Házi sós perec

Hozzávalók 10 darabhoz

  • 30 dkg liszt
  • 2.5 dl langyos tej
  • 2.5 teáskanál
  • 2 dkg élesztő
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál cukor

A tetejére

  • 1 tojás
  • 1 evőkanál nagyszemű só
Recept idők

Elkészítés:

A langyos tejet keverd el a cukorral, morzsold bele az élesztőt, és futtasd fel. Közben a lisztet szitáld egy tálba, és sózd meg. Add hozzá az élesztős tejet, az olajat, és jól dolgozd ki. Amikor már nem ragacsos, és az edény falától elválik, takard le, és meleg helyen egy óra alatt keleszd a duplájára.

 

A megkelt tésztát oszd tíz egyenlő részre. Mindegyikből sodorj szalagot, és hajtogass belőlük pereceket. Helyezd el őket egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, újra takard le, és keleszd további húsz percet. Közben a sütőt melegítsd elő 200 fokra. A második kelesztés után kend meg a pereceket felvert tojással, szórd meg őket nagyszemű sóval, és told a tepsit a sütőbe negyedórára, amíg megpirulnak.

Gyerekkori kedvencünket, a csokiba mártott, kis pereceket szintén kelt tésztából készítheted el.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük