Édeskés házi pirított hagyma: így lehet sokáig ropogós
A házi ropogós pirított hagyma szendvicsekbe, hot dogba, sült húsokhoz is tökéletes.

Édeskés házi pirított hagyma: így lehet sokáig ropogós
Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Szorítja, nyomja a lábad a cipő? Okos trükkök, melyekkel kényelmessé teheted »

Tökéletes szemöldök gyanta nélkül: így fésüld, hogy szedni is alig kelljen »

Nincs köldöke a Victoria’s Secret modelljének: ilyen a hasa retus nélkül »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ma már szinte minden boltban hozzájuthatsz a pirított hagymához, de fillérekből elkészítheted otthon is. Ha rögtön tálalod, elég olajban kisütni. Ha nagyobb adagot készítesz, és el is tennéd, érdemes egy-két órán át a sütőben szárítani. 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 vöröshagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát pucold meg, és vágd kis darabokra, kockákra. Akár uborkagyalun is szeletelheted. Szitáld egy zárható dobozba a lisztet, rakj bele egy adag hagymát. Zárd le, és jól rázd össze. Minél több lisztet vesz fel, annál ropogósabb lesz.

Forrósítsd fel az olajat, tégy bele hagymát, de ne túl sokat. Addig süsd közepes lángon, amíg aranybarna nem lesz. Ha túlpirul, keserűvé válik. A hagymát szedd papírtörlőre, és jól csepegtesd le. Ha azt akarod, hogy olyan zörgős legyen, mint a bolti, szárítsd 50 fokos sütőben egy-két órán át. Ha van aszalógéped, abba is beteheted. Hűvös, száraz helyen tárold.

Ezt is szeretjük