Édeskés házi pirított hagyma: így lehet sokáig ropogós
A házi ropogós pirított hagyma szendvicsekbe, hot dogba, sült húsokhoz is tökéletes.

Édeskés házi pirított hagyma: így lehet sokáig ropogós
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ma már szinte minden boltban hozzájuthatsz a pirított hagymához, de fillérekből elkészítheted otthon is. Ha rögtön tálalod, elég olajban kisütni. Ha nagyobb adagot készítesz, és el is tennéd, érdemes egy-két órán át a sütőben szárítani. 

Házi pirított hagyma

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 vöröshagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát pucold meg, és vágd kis darabokra, kockákra. Akár uborkagyalun is szeletelheted. Szitáld egy zárható dobozba a lisztet, rakj bele egy adag hagymát. Zárd le, és jól rázd össze. Minél több lisztet vesz fel, annál ropogósabb lesz.

Forrósítsd fel az olajat, tégy bele hagymát, de ne túl sokat. Addig süsd közepes lángon, amíg aranybarna nem lesz. Ha túlpirul, keserűvé válik. A hagymát szedd papírtörlőre, és jól csepegtesd le. Ha azt akarod, hogy olyan zörgős legyen, mint a bolti, szárítsd 50 fokos sütőben egy-két órán át. Ha van aszalógéped, abba is beteheted. Hűvös, száraz helyen tárold.

Ezt is szeretjük