Édeskés házi pirított hagyma: így lehet sokáig ropogós

A házi ropogós pirított hagyma szendvicsekbe, hot dogba, sült húsokhoz is tökéletes.

Édeskés házi pirított hagyma: így lehet sokáig ropogós
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ma már szinte minden boltban hozzájuthatsz a pirított hagymához, de fillérekből elkészítheted otthon is. Ha rögtön tálalod, elég olajban kisütni. Ha nagyobb adagot készítesz, és el is tennéd, érdemes egy-két órán át a sütőben szárítani. 

Házi pirított hagyma

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 vöröshagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát pucold meg, és vágd kis darabokra, kockákra. Akár uborkagyalun is szeletelheted. Szitáld egy zárható dobozba a lisztet, rakj bele egy adag hagymát. Zárd le, és jól rázd össze. Minél több lisztet vesz fel, annál ropogósabb lesz.

Forrósítsd fel az olajat, tégy bele hagymát, de ne túl sokat. Addig süsd közepes lángon, amíg aranybarna nem lesz. Ha túlpirul, keserűvé válik. A hagymát szedd papírtörlőre, és jól csepegtesd le. Ha azt akarod, hogy olyan zörgős legyen, mint a bolti, szárítsd 50 fokos sütőben egy-két órán át. Ha van aszalógéped, abba is beteheted. Hűvös, száraz helyen tárold.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük