Házi paradicsomszósz pizzákra, tésztákhoz - Csupa egészséges hozzávalókból
A legjobb bolti paradicsomszósz sem kelhet versenyre a kellemesen fűszeres házival.

Házi paradicsomszósz pizzákra, tésztákhoz - Csupa egészséges hozzávalókból
Nyereményjáték

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

Nyerd meg a Világörökségek Magyarországon című könyvet, és merülj el hazánk csodás világában! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

A NASA űrhajósai és világsztárok is alávetették magukat ennek a műtétnek - Magyar találmány (x)

Szív- és érrendszeri betegségeket okozhat, mégis kevesen ismerik ezt a szövődményt - Lehet tenni ellene (x)

Milyen az arcformád? Mutatjuk, melyik ékszer illik hozzá a legjobban

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

beauty and style

Lágy hullámok tésztaszűrővel készítve: így még biztosan nem szárítottál hajat »

Karcsúbb derék, keskenyebb csípő: ilyen szoknyafazonokkal várd a tavaszt! »

Rugalmasabb, feszesebb bőr pillanatok alatt: hidratáló és fiatalító fátyolmaszkok körképe »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A paradicsomszósz sokszor jelent nagy segítségét, ha gyorsan kell valami finomat az asztalra tenni. Sőt, ételek ízesítésére is használhatod. Főleg a téli hónapokban, amikor már nem jutsz friss, zamatos zöldséghez. Szánj egy-két órát a befőzésre, hogy aztán egész évben élvezhesd a csodás ízeket! Fontos, hogy jó érett paradicsomokból készítsd a szószt. Ha csípősen szereted, rakj hozzá egy chilipaprikát is.

Hozzávalók 20 decihez:

  • 3 kg paradicsom
  • 1 kg vöröshagyma
  • 2 db piros kaliforniai paprika
  • 6 dkg cukor
  • 0.5 dl ecet
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál só
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1 teáskanál őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket mosd meg, majd csepegtesd le. Forralj vizet, és dobd bele a paradicsomot egy percre. Ezt követően nagyon könnyen le tudod húzni a héját, szinte magától lejön. Darabold fel a hagymával és a paprikával együtt. Hevíts kevés olívaolajat, majd pirítsd meg rajta a vöröshagymát és a fokhagymát. Rakd rá a zöldségeket, szórd hozzá az apróra vágott bazsalikomot is. Kis lángon, többször megkeverve főzd a forrástól számítva körülbelül egy óráig. Ekkor húzd le a tűzről, és pépesítsd botmixerrel.

Tedd vissza a tűzhelyre, szórj hozzá sót, borsot és cukrot, öntsd hozzá az ecetet, majd hagyd egyet-kettőt rottyanni. Ha télre szeretnéd eltenni, keverj hozzá fél teáskanál szalicilt is. Töltsd a paradicsomszószt kifertőtlenített, felmelegített üvegekbe, és állítsd fejtetőre egy-két percre. Jól takard be pléddel, és hagyd a szárazdunsztban két napig. Amikor kihűl, tedd száraz, hűvös helyre.

Blog.hu ajánló