Házi paradicsomszósz pizzákra, tésztákhoz - Csupa egészséges hozzávalókból
A legjobb bolti paradicsomszósz sem kelhet versenyre a kellemesen fűszeres házival.

Házi paradicsomszósz pizzákra, tésztákhoz - Csupa egészséges hozzávalókból
Ez is érdekelhet

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra! (x)

Szakértelem és újító szemlélet az Ilcsinél (x)

„Egy gyerek voltam” – vallott Szilágyi Áron (x)

Dobd fel a hétköznapi menüt, készíts citrusos-csípős tengeri sügért! (x)

beauty and style

Celine Dion sikkesebb, mint valaha: 52 éves korára igazi stílusikonná érett »

Teljes testet átmozgató, vidám aerobic: napi 30 perc, és beindul a fogyás »

4 egyszerű lépés a tökéletes tusvonalért, maszatolás nélkül: kezdőként is menni fog »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A paradicsomszósz sokszor jelent nagy segítségét, ha gyorsan kell valami finomat az asztalra tenni. Sőt, ételek ízesítésére is használhatod. Főleg a téli hónapokban, amikor már nem jutsz friss, zamatos zöldséghez. Szánj egy-két órát a befőzésre, hogy aztán egész évben élvezhesd a csodás ízeket! Fontos, hogy jó érett paradicsomokból készítsd a szószt. Ha csípősen szereted, rakj hozzá egy chilipaprikát is.

Házi paradicsomszósz

Hozzávalók 20 decihez:

  • 3 kg paradicsom
  • 1 kg vöröshagyma
  • 2 db piros kaliforniai paprika
  • 6 dkg cukor
  • 0.5 dl ecet
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1 teáskanál őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket mosd meg, majd csepegtesd le. Forralj vizet, és dobd bele a paradicsomot egy percre. Ezt követően nagyon könnyen le tudod húzni a héját, szinte magától lejön. Darabold fel a hagymával és a paprikával együtt. Hevíts kevés olívaolajat, majd pirítsd meg rajta a vöröshagymát és a fokhagymát. Rakd rá a zöldségeket, szórd hozzá az apróra vágott bazsalikomot is. Kis lángon, többször megkeverve főzd a forrástól számítva körülbelül egy óráig. Ekkor húzd le a tűzről, és pépesítsd botmixerrel.

Tedd vissza a tűzhelyre, szórj hozzá sót, borsot és cukrot, öntsd hozzá az ecetet, majd hagyd egyet-kettőt rottyanni. Ha télre szeretnéd eltenni, keverj hozzá fél teáskanál szalicilt is. Töltsd a paradicsomszószt kifertőtlenített, felmelegített üvegekbe, és állítsd fejtetőre egy-két percre. Jól takard be pléddel, és hagyd a szárazdunsztban két napig. Amikor kihűl, tedd száraz, hűvös helyre.

Ezt is szeretjük