Az a régi, jó emlékű négercsók házilag - A habos részt sem nehéz elkészíteni

A retró négercsókot a mai gyerekek is legalább olyan élvezettel habzsolják, mint mi annak idején.

Házi négercsók
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Aki gyermekként rajongott a kicsi, csokiba mártott, habos finomságért, most sem nagyon tud neki ellenállni. A négercsókot könnyen elkészítheted otthon is, és sokkal finomabb lesz, mint a bolti. Érdemes minőségi csokival bevonni, sokkal élvezetesebb lesz a végeredmény. A habos részt színben és ízben variálhatod. 

Házi négercsók

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 18 dkg cukor
  • 12 dkg ostyakorong
  • 12 dkg étcsoki
  • 9 cl víz
  • 2 teáskanál méz
  • 2 db tojásfehérje
  • 2 evőkanál zselatin
  • 2 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

Mérj ki hat centiliter vizet, öntsd egy lábosba, majd add hozzá a cukrot és a mézet. Kis lángon, kevergetve forrald fel, majd húzd le a tűzről. A maradék, három centiliter vízben oldj fel egy evőkanál zselatint. Öntsd hozzá a mézes keverékhez, és várd meg, míg langyosra hűl.

A két tojásfehérjét gépi habverő segítségével kezdd el felverni. Amikor félkemény, rakd hozzá a mézes szirupot, és így verd nagyon kemény habbá körülbelül 10 perc alatt. Ha szeretnéd, ízesítheted és színezheted különféle aromákkal, szörpökkel. A masszát töltsd habzsákokba vagy műanyag zacskóba, és nyomd az ostyákra. Hagyd a csókokat 10-15 percig száradni. Végül az étcsokit olvaszd fel vízgőz felett, keverj hozzá kevés olajat, és mártsd bele az apró édességeket. Várd meg, míg a csoki megdermed, csak utána fogyaszd.

Ezt is szeretjük