Tökéletes házi majonéz - Sok mindenhez felhasználhatod
Krémes, selymes, és nincs benne ízfokozó. Jó, ha mindig van kéznél házi majonéz.
A házi készítésű majonézt halhoz, húsokhoz, köretekhez is felhasználhatod, sőt, az egyszerű szendvicset is feldobhatod vele. Tejföllel összekeverve tartármártást kapsz. Pikánsabbá teheted zúzott fokhagymával, zöldfűszerekkel.
Házi majonéz recept
Hozzávalók
- 1 dl olaj
- 1 db tojássárgája
- 1 teáskanál mustár
- 1 csipet só
- 1 teáskanál citromlé
- bors
Elkészítés:
A tojássárgáját tedd egy tálkába, és verd fel kézi habverővel. Add hozzá a mustárt, a sót és a borsot. A jó minőségű olajból először csak egy-két cseppet rakj hozzá, majd amikor a massza felveszi, kis részletekben a többit is.
Közben folyamatosan keverd, egészen addig, amíg be nem sűrűsödik, és szép fényes nem lesz. Végül mehet hozzá a citromlé. Kóstold meg, ha szükséges, ízesíts még rajta. Zárható tálkában vagy edényben, hűtőben tárolhatod pár napig.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció