Így készül a legjobb házi majonéz
A házi majonéz nem tartalmaz tartósítószert, szuperfinom, és csak tíz percig tart elkészíteni.
Felejtsd el a kényelmesebb megoldást, cseréld le a tubusos majonézt saját készítésűre! Ez azoknak is ízlik, akik amúgy nem rajonganak érte. Ízletesebbé teheted vele a húsokat, a krumplit, a salátákat, sőt, még az egyszerű szendvicseket is.
Házi majonéz
Hozzávalók 4 személyre
- 4 tojássárga
- 3-4 dl olívaolaj
- 1 evőkanál citromlé
- 1 teáskanál mustár
- 0.5 teáskanál só
- bors
Elkészítés:
Fontos, hogy minden összetevő szoba-hőmérsékletű legyen. Így a hozzávalókat vedd ki előre a hűtőből. Tedd a tojások sárgáját egy mélyebb tálba, és dolgozd simára kézi habverővel. Add hozzá a citrom levét, a mustárt, a sót és a borsot, majd keverd tovább.
Utána lassan, fokozatosan, először csak szinte cseppenként mehet hozzá az olaj. Mindig csak annyit rakj bele, amennyit a massza felvesz. Közben folyamatosan kevergesd. Ha azt akarod, hogy krémesebb legyen a majonéz állaga, kevés vizet is önthetsz bele. Maximum egy hétig tárold, és mindig tartsd lefedve a hűtőszekrényben.
