Így készül a legjobb házi majonéz

Többé nem veszel boltit

A házi majonéz nem tartalmaz tartósítószert, szuperfinom, és csak tíz percig tart elkészíteni.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Felejtsd el a kényelmesebb megoldást, cseréld le a tubusos majonézt saját készítésűre! Ez azoknak is ízlik, akik amúgy nem rajonganak érte. Ízletesebbé teheted vele a húsokat, a krumplit, a salátákat, sőt, még az egyszerű szendvicseket is.

Házi majonéz

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 tojássárga
  • 3-4 dl olívaolaj
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál mustár
  • fél teáskanál só
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Fontos, hogy minden összetevő szoba-hőmérsékletű legyen. Így a hozzávalókat vedd ki előre a hűtőből. Tedd a tojások sárgáját egy mélyebb tálba, és dolgozd simára kézi habverővel. Add hozzá a citrom levét, a mustárt, a sót és a borsot, majd keverd tovább.

Utána lassan, fokozatosan, először csak szinte cseppenként mehet hozzá az olaj. Mindig csak annyit rakj bele, amennyit a massza felvesz. Közben folyamatosan kevergesd. Ha azt akarod, hogy krémesebb legyen a majonéz állaga, kevés vizet is önthetsz bele. Maximum egy hétig tárold, és mindig tartsd lefedve a hűtőszekrényben.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük