Így készül a legjobb házi majonéz
Többé nem veszel boltit
A házi majonéz nem tartalmaz tartósítószert, szuperfinom, és csak tíz percig tart elkészíteni.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Felejtsd el a kényelmesebb megoldást, cseréld le a tubusos majonézt saját készítésűre! Ez azoknak is ízlik, akik amúgy nem rajonganak érte. Ízletesebbé teheted vele a húsokat, a krumplit, a salátákat, sőt, még az egyszerű szendvicseket is.

Házi majonéz

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 tojássárga
  • 3-4 dl olívaolaj
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál mustár
  • fél teáskanál só
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Fontos, hogy minden összetevő szoba-hőmérsékletű legyen. Így a hozzávalókat vedd ki előre a hűtőből. Tedd a tojások sárgáját egy mélyebb tálba, és dolgozd simára kézi habverővel. Add hozzá a citrom levét, a mustárt, a sót és a borsot, majd keverd tovább.

Utána lassan, fokozatosan, először csak szinte cseppenként mehet hozzá az olaj. Mindig csak annyit rakj bele, amennyit a massza felvesz. Közben folyamatosan kevergesd. Ha azt akarod, hogy krémesebb legyen a majonéz állaga, kevés vizet is önthetsz bele. Maximum egy hétig tárold, és mindig tartsd lefedve a hűtőszekrényben.

Ezt is szeretjük