Így készül a legjobb házi majonéz
A házi majonéz nem tartalmaz tartósítószert, szuperfinom, és csak tíz percig tart elkészíteni.
Felejtsd el a kényelmesebb megoldást, cseréld le a tubusos majonézt saját készítésűre! Ez azoknak is ízlik, akik amúgy nem rajonganak érte. Ízletesebbé teheted vele a húsokat, a krumplit, a salátákat, sőt, még az egyszerű szendvicseket is.
Házi majonéz
Hozzávalók 4 személyre
- 4 tojássárga
- 3-4 dl olívaolaj
- 1 evőkanál citromlé
- 1 teáskanál mustár
- fél teáskanál só
- bors
Elkészítés:
Fontos, hogy minden összetevő szoba-hőmérsékletű legyen. Így a hozzávalókat vedd ki előre a hűtőből. Tedd a tojások sárgáját egy mélyebb tálba, és dolgozd simára kézi habverővel. Add hozzá a citrom levét, a mustárt, a sót és a borsot, majd keverd tovább.
Utána lassan, fokozatosan, először csak szinte cseppenként mehet hozzá az olaj. Mindig csak annyit rakj bele, amennyit a massza felvesz. Közben folyamatosan kevergesd. Ha azt akarod, hogy krémesebb legyen a majonéz állaga, kevés vizet is önthetsz bele. Maximum egy hétig tárold, és mindig tartsd lefedve a hűtőszekrényben.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept