Pikáns, házi májkrém: ezektől a fűszerektől lesz igazán finom
Ízfokozó- és adalékanyag-mentesen is nagyon zamatos lesz a házi májkrém.

Pikáns, házi májkrém: ezektől a fűszerektől lesz igazán finom
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Kleopátra is ezt használta a fürdőszobában: a fekete köménymag olaj kívül-belül szépít »

Ezt idd reggelire, ha laposabb hasat szeretnél: vízhajtó smoothie céklával »

Egyszerű őszi smink, amit mindenki el tud készíteni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ezt kend a kiflidre vagy a pirítósodra, ne az egyenízű bolti májkrémet! A hozzávalókat könnyen beszerezheted, és az elkészítése sem veszi el túl sok idődet. Kicsit sűrűbb az állaga, mint a bolti májkrémnek, de jól kenhető. Feltétlenül kínálj hozzá zöldséget!

Házi májkrém recept

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemáj
  • 15 dkg vaj
  • 2 db vöröshagyma
  • majoránna
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A májat tisztítsd meg, a hártyás, eres részeket távolítsd el, és vágd fel kisebb darabokra. A vöröshagymát pucold meg, és aprítsd fel, majd kevés olajon dinszteld meg. Dobd hozzá a fokhagymát, kicsit később a májat, és kis lángon, többször megkeverve süsd meg bő 10 perc alatt.
 

Közben fűszerezd sóval, borssal, majoránnával, szerecsendióval. Ha kettévágsz egy darabot, és a belseje már nem rózsaszín, vedd le a tűzről. Várd meg, míg kicsit hűl a máj, majd pépesítsd botmixerrel. Rakj hozzá annyi vajat, hogy kenhető legyen. Ha szükséges, dobj még hozzá fűszert. Tedd egy zárható tálkába, és mehet a hűtőbe néhány órára.

Ezt is szeretjük