Pikáns, házi májkrém: ezektől a fűszerektől lesz igazán finom
Ízfokozó- és adalékanyag-mentesen is nagyon zamatos lesz a házi májkrém.

Pikáns, házi májkrém: ezektől a fűszerektől lesz igazán finom
Ez is érdekelhet

Második Esély a Procter and Gamble segítségével (x)

Kirándulnál egyet a családdal vagy csak fitten tartanád magad? Esetleg bebringáznál a munkahelyedre? Válaszd a Riverside 500-at! (x)

Mádai Vivien, Ördög Nóra és Tatár Csilla a Triumph tavaszi kampányában tündökölnek (x)

Tavaszi feltöltődés Burgenlandban (x)

beauty and style

Ashley Graham igazi csinibaba: a hatvanas években is kitűnt volna szépségével »

Mintha Palvin Barbi ikertestvére lenne: a 18 éves modellt a világ legszebb lányának választották »

Így viseld a sárgát tavasszal: ezekkel a színekkel mutat a legjobban »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ezt kend a kiflidre vagy a pirítósodra, ne az egyenízű bolti májkrémet! A hozzávalókat könnyen beszerezheted, és az elkészítése sem veszi el túl sok idődet. Kicsit sűrűbb az állaga, mint a bolti májkrémnek, de jól kenhető. Feltétlenül kínálj hozzá zöldséget!

Házi májkrém recept

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemáj
  • 15 dkg vaj
  • 2 db vöröshagyma
  • majoránna
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A májat tisztítsd meg, a hártyás, eres részeket távolítsd el, és vágd fel kisebb darabokra. A vöröshagymát pucold meg, és aprítsd fel, majd kevés olajon dinszteld meg. Dobd hozzá a fokhagymát, kicsit később a májat, és kis lángon, többször megkeverve süsd meg bő 10 perc alatt.
 

Közben fűszerezd sóval, borssal, majoránnával, szerecsendióval. Ha kettévágsz egy darabot, és a belseje már nem rózsaszín, vedd le a tűzről. Várd meg, míg kicsit hűl a máj, majd pépesítsd botmixerrel. Rakj hozzá annyi vajat, hogy kenhető legyen. Ha szükséges, dobj még hozzá fűszert. Tedd egy zárható tálkába, és mehet a hűtőbe néhány órára.

Ezt is szeretjük