Házilag készült halrudak ropogós bundában - Tudod, hogy mi van benne
Süsd sütőben a halrudat, úgy kevesebb kalóriát tartalmaz, és nem kell órákon át szellőztetned.
Annyi halrúd megbukott már a különféle teszteken, ez biztosan nem fog. Készíthetsz egyszerre nagyobb adagot is, mert bundában lefagyasztva sokáig eláll. Még finomabb lesz a panír, ha a zsemlemorzsához kevés parmezánt vagy zöldfűszert is szórsz. Kínálhatsz hozzá tartármártást, salátát és bármilyen hagyományos köretet is.

Házi halrudak
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg halfilé
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 10 dkg liszt
- 2 db tojás
- 2 evőkanál tej
- 1 gerezd fokhagyma
- só
Elkészítés:
A halat mosd meg, és itasd le róla a nedvességet egy papírtörlővel. Sózd be mindkét oldalát, és pihentesd 20 percig. Öblítsd le, majd ismét törölgesd szárazra, és vágd 3x10 centis csíkokra. Rakd egy tányérba vagy tálba a lisztet. Üsd egy másik edénybe a tojásokat, verd fel villával, majd add hozzá a tejet és a zúzott fokhagymát. Egy harmadik edénybe pedig a zsemlemorzsa kerül.
Panírozd be a rudakat a hagyományos módon, majd a felesleget rázd le. Rendezd a szeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, spricceld meg kevés olajjal, és süsd meg 180 fokon körülbelül 15-20 perc alatt. Közben forgasd át a halakat, hogy egyformán piruljanak.
