Sűrű gazpacho jól behűtve: így készül az eredeti, spanyol változat
A spanyolok hűsítő zöldséglevesétt tíz perc alatt elkészíted, mert főzni sem kell, csak turmixolni.
Ha friss, érett, édes paradicsomot vettél a piacon, feltétlenül készíts belőle gazpachót. A híres étel hazája Andalúzia, de ma már nem csak Spanyolországban készítik, hanem szerte a világon. Spanyolországban a gazpachóhoz szinte mindenütt hozzá lehet jutni, éttermekben, bárokban, kávézókban és minden boltban. Kánikulában tökéletes leves.
Házi gazpacho
Hozzávalók
- 50 dkg paradicsom
- 1 db kígyóuborka kisebb
- 1 db paprika közepes
- 0.5 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál só
- 1 mokkáskanál bors
- 1 mokkáskanál őrölt kömény
- 1 vastag szelet kenyér
- 4 teáskanál olívaolaj
- petrezselyem
Elkészítés:
A zöldségeket alaposan mosd meg, és vágd nagyobb darabokra. Rakd egy turmix- vagy aprítógépbe. Pürésítsd körülbelül egy percig. Amikor eléri a kívánt állagot, fűszerezd sóval, borssal, köménnyel, és keverd össze egy kicsit. Kóstold meg, ha szükséges, dobj még hozzá fűszert, rakd zárható edénybe, és tedd a hűtőbe három-négy órára.
A kenyeret kockázd fel, és pirítsd aranybarnára az olívaolajon. Tálaláskor szórd a zöldséglevesre a petrezselyemmel együtt.
A paradicsomleves is jó hidegen-melegen. Legközelebb sült paradicsomból készítsd!
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció