Házi fokhagymakrém tartósítószer nélkül - Olcsóbb és jobb, mint a bolti
Ha így készíted, a fokhagymakrémnek megmarad az intenzív íze, és nem színeződik el.
Hosszabb ideig el tudod tartani a szuperegészséges fokhagymát, ha krémet készítesz belőle. Nagyon fontos, hogy kiváló minőségű alapanyagokkal dolgozz. Pirítósra, bundás kenyérre kenve ugyanolyan jó, mint ízesítőként levesekhez, húsokhoz. Azt vedd számításba, hogy a boltinál jóval intenzívebb az illata és az íze, így kevesebb kell belőle.
Házi fokhagymakrém
Hozzávalók 2 decihez
- 5 fej fokhagyma
- 6 evőkanál olaj
- 2 teáskanál só
- 2 csepp citromlé
Elkészítés:
A fokhagymákat pucold meg, és alaposan mosd meg. Ha vannak hibás részek, azokat feltétlenül vágd ki. A gerezdeket rakd egy aprítógépbe, öntsd hozzá az olajat, tedd hozzá a citromlevet, és turmixold krémesre. A pürésítést botmixerrel vagy fokhagymazúzóval is elvégezheted. Végül keverd hozzá a sót.
Kanalazd a masszát kimosott, kifertőtlenített üvegbe, és légmentesen zárd le. A krém egy-két nap múlva még sűrűbb lesz. Ha szükséges, önts még hozzá olajat. Száraz, hűvös helyen körülbelül fél évig áll el.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció