Villámgyors, friss, házi chiliszósz: a grillhúsok királynője lesz
A házi, egyszerű, fokhagymás chiliszósz jól illik a grillfogásokhoz és a sült húsokhoz is.
Sokkal finomabbak lesznek az ételek, ha chiliszósszal is megbolondítod egy kicsit. Jó pácolni, mártogatni, és húsokhoz is kínálhatod. Érdemes a chilipaprika előkészítéséhez gumikesztyűt használni, így elkerülheted az égető érzést. Hűtőben egy-két hónapig eláll.
Házi chiliszósz
Hozzávalók
- 8 db chili
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl olívaolaj
- 2 teáskanál cukor
- só
Elkészítés:
A chilipaprikák szárát távolítsd el, vágd félbe, a magokat szedd ki, és aprítógépbe téve pépesítsd. Ha csípősen szereted, az egyik paprika magjait is tedd a szószhoz.
Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, rakd hozzá a pépesített fokhagymát, és süsd addig, amíg elkezd színesedni. Mehet hozzá a paprika, azzal is pirítsd egy kicsit. Kevergesd, nehogy leégjen. Részletekben öntsd hozzá az olajat, majd ízesítsd sóval, cukorral. Főzd 15-20 percig, amikor eléri a kívánt sűrűséget, húzd le a tűzről.
Ha szereted a házi önteteket, próbálkozz bátran az ezerszigettel is!
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció