A legfinomabb házi almaszósz receptje: sütikbe, húsok mellé vagy önmagában kanalazva is mennyei
A házi almaszósz nagyon egyszerűen elkészül, és üvegekbe töltve egy hétig is eláll.
A házi almaszószhoz szinte semmi nem kell, kevés munkával készül, és sokféle módon használhatod fel. Teheted süti tésztájába, palacsintába, kanalazhatod főtt vagy sült húsok mellé, vagy megkoronázhat egy egyszerű piskótát, esetleg császármorzsát.
Házi almaszósz készítése
Hozzávalók 8 adaghoz
- 1 kg alma
- 3 evőkanál cukor
- 1 dl víz
- 1 kávéskanál fahéj
- 1 csipet só
- 0.5 citrom leve
Elkészítés:
Az almákat mosd és hámozd meg, a magházukat vájd ki, a gyümölcsöt pedig vágd egyforma darabokra. Tedd a darabokat egy közepes lábosba, és ízesítsd őket cukorral, fahéjjal és citromlével. Adj hozzá egy csipet sót is, mivel minden édeskés ételnek nagyon jól kihozza az ízét. Öntsd fel egy deci vízzel, és lefedve párold nagyjából fél óra alatt puhára. Ha készen van, pürésítsd botmixerrel vagy turmixgépben. Kanalazd üvegekbe, és ha kihűlt, tedd a hűtőbe.
Kuglóf mellé tálalva nagyon finom.
Illatos, őszi almás-fahéjas kuglóf: keverem-kavarom a tésztája
Az almás sütemények fénykorukat élik, így érdemes minél több változatban elkészíteni őket. Ez a mostani egy egyszerű, kavart tészta, amit a kuglófforma tesz különlegessé.
ElolvasomA változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció