Téli hangulatú diós muffin: almaszósztól szaftos a tésztája
Ebbe a mennyei diós muffinba tojás nem is kell, a tésztája viszont almaszósztól olyan lágy.

almas dios muffin
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bátran kísérletezz a különböző muffinokkal! A diós muffin tésztájába almaszósz és reszelt répa is kerül. Kihagyhatatlanok belőle a téli fűszerek, mint a fahéj, a gyömbér és a szegfűszeg is.

Diós muffin almaszósszal

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg sárgarépa
  • 10 dkg almaszósz
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg dió
  • 2 tk sütőpor
  • 1 dl olaj
  • 1 dl tej
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 mokkáskanál őrölt gyömbér
  • 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
Recept idők

Elkészítés:

A répát pucold meg, kis lyukú reszelőn reszeld le, és keverd el az almaszósszal. Add hozzá az olajat, a tejet, a citromlevet és a kétféle cukrot, és keverd jól össze. Egy másik tálban keverd el a lisztet a sütőporral és a fűszerekkel, majd adagold az almaszószos keverékhez. A diót éles késsel aprítsd fel, és forgasd a tésztához. Egy muffinsütő mélyedéseit béleld ki papírral, ebben oszd el a tésztát. Ne töltsd tele, mert sütés közben még nőni fognak. Told a tepsit 180 fokos sütőbe 25 percre, amíg a muffinok jól átsülnek.

Még egészségesebb lesz a muffin, ha cukrot sem adsz hozzá.

Ezt is szeretjük