Téli hangulatú diós muffin: almaszósztól szaftos a tésztája
Ebbe a mennyei diós muffinba tojás nem is kell, a tésztája viszont almaszósztól olyan lágy.

- A legfontosabb vitaminok, melyek támogatják a bőr szépségét, egészségét: így használd őket a bőrápolásban »
- Csodás, stílusos nő Almodóvar múzsája, az 58 éves Rossy de Palma: a ruhái éppolyan karakteresek, mint ő maga »
- Marad a népszerű trend, jöhet minden, ami kockás: ilyen sokféleképpen variálható a divatos minta »

- Lovas Rozi ritkán látott férjével: János ilyen jóképű pasi
- Melyik magyar város vasútállomása van a képen? 8 kérdés, ami sokakat zavarba hoz
- Ez a hét nő viselhet fehéret a pápa előtt - Másoknak tilos ilyenben találkozni vele
- Te felismered ezt a KRESZ-táblát? 8 kérdés, amire tudni kell a választ a közlekedésben
- Ennyi lépést kéne megtenni naponta a stroke ellen 60 éves kor felett
Bátran kísérletezz a különböző muffinokkal! A diós muffin tésztájába almaszósz és reszelt répa is kerül. Kihagyhatatlanok belőle a téli fűszerek, mint a fahéj, a gyömbér és a szegfűszeg is.
Diós muffin almaszósszal
Hozzávalók 12 darabhoz
- 20 dkg liszt
- 20 dkg sárgarépa
- 10 dkg almaszósz
- 10 dkg cukor
- 10 dkg dió
- 2 tk sütőpor
- 1 dl olaj
- 1 dl tej
- 1 evőkanál citromlé
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 mokkáskanál őrölt gyömbér
- 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
Elkészítés:
A répát pucold meg, kis lyukú reszelőn reszeld le, és keverd el az almaszósszal. Add hozzá az olajat, a tejet, a citromlevet és a kétféle cukrot, és keverd jól össze. Egy másik tálban keverd el a lisztet a sütőporral és a fűszerekkel, majd adagold az almaszószos keverékhez. A diót éles késsel aprítsd fel, és forgasd a tésztához. Egy muffinsütő mélyedéseit béleld ki papírral, ebben oszd el a tésztát. Ne töltsd tele, mert sütés közben még nőni fognak. Told a tepsit 180 fokos sütőbe 25 percre, amíg a muffinok jól átsülnek.
Még egészségesebb lesz a muffin, ha cukrot sem adsz hozzá.
Még több recept