Zöldségekkel, sajttal töltött csirkemell: süsd meg Hasselback módra
Ha legközelebb csirkemellet készítesz, így csináld! Pofonegyszerű, mégis csábító, és tele van mindenféle jóval.

hasselback-csirke-zoldseggel
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Akárcsak a Hasselback-krumplit, a csirkét is precízen, harmonikaszerűen kell bevagdosni. Nagyon változatosan tálalható, friss zöldségekkel, zöldfűszerekkel és sajttal minden igény kielégít. Kívül ropogósra, belül omlósra sül, és nem szárad ki. Újra és újra el fogod majd készíteni. 

Hasselback csirkemell

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemell
  • 8 szelet mozzarella
  • 2 db paradicsom
  • 0.5 db cukkini
  • 2 teáskanál olívaolaj
  • bors
  • bazsalikom
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet öblítsd le, és papírtörlővel itasd le róla a nedvességet. Egy éles késsel vagdosd be a húst háromnegyedig. Arra ügyelj, hogy ne vágd át a húst. Szórd meg bazsalikommal, sóval és borssal. A zöldségeket öblítsd le, és szeleteld karikákra. 


Töltsd meg a csirkemell mélyedéseit a cukkinivel, a paradicsommal és a sajttal. Egy tepsit kenj ki kevés olajjal, és rakd bele a húsokat. Önts alájuk kevés vizet, és fóliázd le. Süsd 180 fokon 30-35 percig. Amikor a csirkemell már puha, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg. 
Az édesburgonyát is bevagdoshatod, és önmagában, köretként is kitűnő választás. 

Ezt is szeretjük