Zöldségekkel, sajttal töltött csirkemell: süsd meg Hasselback módra
Ha legközelebb csirkemellet készítesz, így csináld! Pofonegyszerű, mégis csábító, és tele van mindenféle jóval.

hasselback-csirke-zoldseggel
Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

A pulóver még soha nem volt ennyire nőies: már nem a farmer a legjobb barátja »

Amiért a tej nem jó a bőrnek: tudományosan is igazolva »

Hatékony, házi praktikák korpa ellen: 4 tipp az egészséges fejbőrért »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Akárcsak a Hasselback-krumplit, a csirkét is precízen, harmonikaszerűen kell bevagdosni. Nagyon változatosan tálalható, friss zöldségekkel, zöldfűszerekkel és sajttal minden igény kielégít. Kívül ropogósra, belül omlósra sül, és nem szárad ki. Újra és újra el fogod majd készíteni. 

Hasselback csirkemell

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemell
  • 8 szelet mozzarella
  • 2 db paradicsom
  • 0.5 db cukkini
  • 2 teáskanál olívaolaj
  • bors
  • bazsalikom
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet öblítsd le, és papírtörlővel itasd le róla a nedvességet. Egy éles késsel vagdosd be a húst háromnegyedig. Arra ügyelj, hogy ne vágd át a húst. Szórd meg bazsalikommal, sóval és borssal. A zöldségeket öblítsd le, és szeleteld karikákra. 


Töltsd meg a csirkemell mélyedéseit a cukkinivel, a paradicsommal és a sajttal. Egy tepsit kenj ki kevés olajjal, és rakd bele a húsokat. Önts alájuk kevés vizet, és fóliázd le. Süsd 180 fokon 30-35 percig. Amikor a csirkemell már puha, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg. 
Az édesburgonyát is bevagdoshatod, és önmagában, köretként is kitűnő választás. 

Ezt is szeretjük