Háromsajtos, karfiolos tészta ropogós baconnel: egy tányértól jóllaksz
Ez a tészta extrán sajtos, a karfiol pedig kifejezetten illik hozzá.

karfiolos-baconos-sajtos-teszta
Ez is érdekelhet

„A természetben értjük meg, kik vagyunk” – Grecsó Krisztián író az Erdei Vándortáborokról (x)

A 14 éves Endike beszélni kezdett (x)

Szorongás, elégedetlenség, magány – hogyan jutottunk el ide és hogyan léphetünk ki belőle?

Sári bíró - az idők változnak, de az emberek valójában nem (x)

Trendi új illat a világhírű Acqua Coloniától - Íme az egzotikus 4711 kölni (x)

beauty and style

Lágy és nőies hullámok hő nélkül: csak egy póló kell hozzá »

Nőies, elegáns és idén nagyon divatos: így viseld az angol csipkét »

Méregtelenít és felturbózza a kollagéntermelést: a noni igazi bőrszépítő szupergyümölcs »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Igazi comfort food ez a karfiolos összesütött tészta, amire ráolvad a sajt, a tejszín pedig krémessé teszi a szószt. A bacon már tényleg csak a ráadás. A hidegben különösen jól esik egy ilyen fogás, és nem is hosszú idő elkészíteni. 

Háromsajtos, karfiolos tészta baconnel

Hozzávalók:

  • 40 dkg tészta
  • 20 dkg bacon
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg krémsajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 5 dkg vaj
  • 3 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 fej karfiol
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát rakd bő, lobogó vízbe, sózd meg, és főzd fogkeményre nyolc-tíz perc alatt. Szűrd le, és csepegtesd le. A karfiolt szedd rózsáira, mosd meg, és egy másik edényben főzd roppanósra. A szószhoz a vajat hevítsd fel, add hozzá a lisztet, és kevergetve pirítsd világosbarnára. Öntsd fel a tejszínnel, és dolgozd csomómentesre. Ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, add hozzá a tejet, és rakd hozzá a háromféle sajtot. Amikor elolvadnak, húzd le a tűzről. 
 

Egy tepsit kenj ki vajjal, és rakd bele a tésztát, a karfiolt, szórd meg baconnel, és öntsd le a sajtos szósszal. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 20 perc alatt. Amikor a teteje szép piros, vedd ki a sütőből. 
A karfiol és a sajt a tócsniban is kiváló párost alkotnak, tökéletesen kiegészítik egymást. 

Ezt is szeretjük