Háromhagymás, vajpuha sertésoldalas: sütőben vagy grillen is megsütheted
Ez az egyszerre ropogós és omlós sült oldalas a páctól és a háromféle hagymától lesz fenséges.

haromhagymas-oldalas
Ez is érdekelhet

Nevezz te is a Huawei Next Image nemzetközi mobilfotós versenyre! (x)

Nálad is belefér néha egy kicsivel több? (x)

Szakácskodj a szabadban! (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

Távolból csukni-nyitni? Hasznos és kényelmes választás az okos tetőablak (x)

beauty and style

Ugyanazt az egyszerű ruhát viseli 20 alkalommal ez a nő, és senkinek sem tűnik fel: nőies megjelenés alapdarabokkal »

Bevált tippek gyakori nyári bőrproblémák ellen: gyors segítség hámlásra, pigmentfoltokra, napégésre »

A body a nyári szezon uralkodó darabja: árakkal mutatjuk a legnépszerűbb darabokat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sertésoldalas magában is ízletes, de pácban érlelve, háromféle hagymával megbolondítva igazi tízujjmenyalós fogás. A zsírosabb hús a grillszezon nagy kedvence, így ha már elővetted a grillsütőt, érdemes azon pirítani, de tepsiben sütve is ínyenc lesz a végeredmény.  

Háromhagymás sertésoldalas

Hozzávalók:

  • 1.5 kg sertésoldalas
  • 4 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál méz
  • 2 evőkanál mustár
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 db lila hagyma
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 ág rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Az oldalast vágd közel azonos méretű darabokra. Még egyszerűbb, ha megkéred a hentest, hogy szeletelje fel a húst. Alaposan mosd le, törölgesd le róla a nedvességet. Az oldalasba szurkálj fokhagymát. A páchoz az olajat, a rozmaringot, a mustárt és a mézet keverd el. Kend be vele a húsdarabokat, takard le, és tedd a hűtőbe legalább hat órára. 
 

Sütés előtt vedd ki a húst a pácléből, szórd meg sóval, borssal, és rakd zsiradékkal kikent tepsibe. Pakold rá a feldarabolt hagymákat. Önts az oldalasdarabok alá kevés vizet, fóliázd le, és 190 fokon süsd egy órán át. Közben locsolgasd, és forgasd a húst. Végül vedd le róla a fóliát, és süsd 20-30 percig. 

Ha az oldalast grillre pakolod, és nincs előfőzve, akkor 100 fokon körülbelül egy óra alatt sül meg. Közben 20-30 percenként fordítsd meg a szeleteket a grillen.
Csirkét is süthetsz úgy a grillen, hogy ne legyen száraz a végeredmény. A pácon és a sütésen is sok múlik, hogy a végeredmény tökéletes legyen. 

Ezt is szeretjük