
A hagyományos harcsapaprikás receptje
A hazai halételek egyik legkedveltebbje a harcsapaprikás, próbáld ki te is!

A harcsánál kevés finomabb dolog úszkál a hazai vizekben, ha pedig ezt a remek ízű dolgot pörköltalappal és némi tejföllel társítod, isteni lakomában lesz részed.
Ha szereted a csípős ízeket, ne gondolkodj, keverj bele bátran egy kis csípős paprikát vagy paprikakrémet.
Harcsapaprikás
Hozzávalók:
- 60 dkg harcsafilé
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 nagy és egy csapott evőkanálnyi pirospaprika
- 1 nagy pohár tejföl - 5 dl
- só, frissen őrölt bors
- liszt
- zsiradék
Elkészítés ideje:
50 perc.
Elkészítés menete:
A paradicsomot és a paprikát darabold fel, a hagymát kockázd apróra. A halat tisztítsd meg, kockázd fel, sózd be, majd keverd el a lisztet - nyolc-tíz deka elég lesz - a csapott evőkanálnyi pirospaprikával, és forgasd meg benne a halkockákat. Ha ezzel kész vagy, forrósíts vékony réteg olajat vagy más zsiradékot egy serpenyőben, és hirtelen pirítsd meg a haldarabok minden oldalát.
Ha megpirultak, szedd ki őket, és a maradék zsiradékon - ha szükséges, pótold! - fonnyaszd meg a hagymát, majd add hozzá a pirospaprikát, öntsd fel némi vízzel, tedd bele a halat a paradicsom és a paprika társaságában. Kis lángon főzd készre nagyjából 20-25 perc alatt, majd habard be.
A habaráshoz egy kanál lisztet keverj el a tejföllel, szedj hozzá pár kanálnyit a pörköltalapból, majd ezt az egészet keverd hozzá, főzd így még körülbelül öt percig, és kész is vagy. Ha úgy jobban tetszik, akkor a habarás előtt vedd ki a halakat, majd habarás után tedd vissza őket.
Magyaros fogások mindenkinek
A hazai konyha ízeinek képtelenség ellenállni, ne is próbálkozz vele, inkább készíts minél több ilyen fogást!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
OLVASD EL EZT IS!

- szeged
- hal
A klasszikus szegedi halászlé

- halászlé
- paprika
A klasszikus bajai halászlé receptje

- paprika
- paradicsom