A hagyományos harcsapaprikás receptje
Csuszával az igazi
A hazai halételek egyik legkedveltebbje a harcsapaprikás, próbáld ki te is!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A harcsánál kevés finomabb dolog úszkál a hazai vizekben, ha pedig ezt a remek ízű dolgot pörköltalappal és némi tejföllel társítod, isteni lakomában lesz részed.

Ha szereted a csípős ízeket, ne gondolkodj, keverj bele bátran egy kis csípős paprikát vagy paprikakrémet.

Harcsapaprikás

Hozzávalók:

  • 60 dkg harcsafilé
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 nagy és egy csapott evőkanálnyi pirospaprika
  • 1 nagy pohár tejföl - 5 dl
  • só, frissen őrölt bors
  • liszt
  • zsiradék

Elkészítés ideje:

50 perc.

Elkészítés menete:

A paradicsomot és a paprikát darabold fel, a hagymát kockázd apróra. A halat tisztítsd meg, kockázd fel, sózd be, majd keverd el a lisztet - nyolc-tíz deka elég lesz - a csapott evőkanálnyi pirospaprikával, és forgasd meg benne a halkockákat. Ha ezzel kész vagy, forrósíts vékony réteg olajat vagy más zsiradékot egy serpenyőben, és hirtelen pirítsd meg a haldarabok minden oldalát.

Ha megpirultak, szedd ki őket, és a maradék zsiradékon - ha szükséges, pótold! - fonnyaszd meg a hagymát, majd add hozzá a pirospaprikát, öntsd fel némi vízzel, tedd bele a halat  a paradicsom és a paprika társaságában. Kis lángon főzd készre nagyjából 20-25 perc alatt, majd habard be.

A habaráshoz egy kanál lisztet keverj el a tejföllel, szedj hozzá pár kanálnyit a pörköltalapból, majd ezt az egészet keverd hozzá, főzd így még körülbelül öt percig, és kész is vagy. Ha úgy jobban tetszik, akkor a habarás előtt vedd ki a halakat, majd habarás után tedd vissza őket.

Magyaros fogások mindenkinek

A hazai konyha ízeinek képtelenség ellenállni, ne is próbálkozz vele, inkább készíts minél több ilyen fogást!

Ezt is szeretjük