Magyaros halászlé bográcsban

Hétvégi szabadtéri fogás

Ha a párod szeret horgászni, akkor bizonyára jól jön egy halászlérecept, ami nem túl bonyolult.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Szerencsére az időjárás megemberelte magát a nyár utolsó napjaira, így lehetőség van arra, hogy szabad tűzön, barátok körében készítsétek el az ebédet vagy a vacsorát.

Ha a férfiak horgászatra adták a fejüket, akkor a zsákmányt fel is kell dolgozni, így aztán össze lehet kötni a kellemest a hasznossal.

Halászlé

Hozzávalók:

  • 1 kg ponty
  • 1 kg keszeg
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1-2 evőkanál édes pirospaprika
  • bors

Pucold meg a halat, amennyire szükséges. Aprítsd fel a hagymát, majd olajon kezdd el pirítani a paprikával. Tedd hozzá a keszeget és a pontydarabokat, valamint a zöldségeket. Sózd és borsozd, majd lassú tűzön főzd egy órán keresztül.

Ekkorra a halhús szinte szétesik. A levest átpasszírozhatod, így megszabadulhatsz a szálkáktól, de a haldarabok maradhatnak egyben is. Friss kenyérrel kínáld. Az erős paprikát érdemes utólag mindenkinek magának adagolnia.

Milyen ételhez milyen bor illik?

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük