A hagyományos töltött paprika receptje: a nyár kedvenc egytálétele
Itt a töltött paprika szezonja, most már kaphatsz hozzá vastagabb héjú, nagyobb, zamatos paprikákat.

hagyomanyos-toltott-paprika
Ez is érdekelhet

Országos Iskolakert-fejlesztési Program: úton egy környezettudatos generáció felé (x)

Bónusz napok a dm-ben: szuper ajánlattal vár kedvenc drogériád (x)

beauty and style

Tartósan kisimítja, páraállóvá és fényessé teszi a frizurát: minden, amit a keratinos hajkiegyenesítésről tudni kell »

Tényleg mindenhez passzol a ballonkabát: nem kell sok hozzá, hogy sikkes legyen »

Aktiválja a kollagéntermelést, segíti a sejtmegújulást: a peptides kezelés regenerálódásra készteti a bőrt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nyár közepén mindig kell, hogy készüljön otthon zamatos töltött paprika, ami persze házi, fűszeres paradicsomszósszal a legfinomabb. A rizst nem szükséges előfőzni, megpuhul annyi idő alatt, mint a hús. Főzz mellé krumplit, hogy még laktatóbb legyen. 

Hagyományos töltött paprika

Hozzávalók:

  • 60 dkg darált hús
  • 50 dkg sűrített paradicsom
  • 10 dkg rizs
  • 8 db paprika
  • 2 l paradicsomlé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál zsír
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db tojás
  • cukor
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát aprítsd fel, kevés zsiradékon fonnyaszd meg, és keverd a darált húshoz. Rakd hozzá a rizst, a tojást, a zúzott fokhagymát, szórd hozzá a pirospaprikát, majd ízlés szerint sózd, borsozd. A paprikát mosd meg, csepegtesd le, a magházat, a szárát óvatosan távolítsd el, és töltsd meg a darált húsos keverékkel. Ha marad a masszából, formázz belőle gombócokat.


Egy lábosban olvaszd fel a zsírt, majd szórd bele a lisztet, és kevergesd addig, amíg világosbarna, zsemleszínű nem lesz. Ez körülbelül három perc. Öntsd fel a sűrített paradicsommal és a paradicsomlével. Amikor felforr, rakd bele a megtöltött paprikákat és a gombócokat. Ízesítsd sóval, borssal, cukorral, és főzd körülbelül 50-60 percig. Amikor a húsgombócok puhák, vedd ki a főzőléből.  
Miért használnál bolti paradicsomszószt, ha most otthon is könnyen elkészítheted, és nincs benne tartósítószer? 

Ezt is szeretjük