A hagyományos töltött paprika receptje: a nyár kedvenc egytálétele

Itt a töltött paprika szezonja, most már kaphatsz hozzá vastagabb héjú, nagyobb, zamatos paprikákat.

hagyomanyos-toltott-paprika
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nyár közepén mindig kell, hogy készüljön otthon zamatos töltött paprika, ami persze házi, fűszeres paradicsomszósszal a legfinomabb. A rizst nem szükséges előfőzni, megpuhul annyi idő alatt, mint a hús. Főzz mellé krumplit, hogy még laktatóbb legyen. 

Hagyományos töltött paprika

Hozzávalók

  • 60 dkg darált hús
  • 50 dkg sűrített paradicsom
  • 10 dkg rizs
  • 8 db paprika
  • 2 l paradicsomlé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál zsír
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db tojás
  • cukor
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát aprítsd fel, kevés zsiradékon fonnyaszd meg, és keverd a darált húshoz. Rakd hozzá a rizst, a tojást, a zúzott fokhagymát, szórd hozzá a pirospaprikát, majd ízlés szerint sózd, borsozd. A paprikát mosd meg, csepegtesd le, a magházat, a szárát óvatosan távolítsd el, és töltsd meg a darált húsos keverékkel. Ha marad a masszából, formázz belőle gombócokat.


Egy lábosban olvaszd fel a zsírt, majd szórd bele a lisztet, és kevergesd addig, amíg világosbarna, zsemleszínű nem lesz. Ez körülbelül három perc. Öntsd fel a sűrített paradicsommal és a paradicsomlével. Amikor felforr, rakd bele a megtöltött paprikákat és a gombócokat. Ízesítsd sóval, borssal, cukorral, és főzd körülbelül 50-60 percig. Amikor a húsgombócok puhák, vedd ki a főzőléből.  
Miért használnál bolti paradicsomszószt, ha most otthon is könnyen elkészítheted, és nincs benne tartósítószer? 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük