A hagyományos sertéspörkölt jó sűrű szafttal: ezt kedvedre tunkolhatod
A sertéspörkölt a magyar konyha egyik legnagyobb kedvence, de erre is igaz az a mondás, hogy ahány ház, annyi szokás.
Pörköltet készíteni nem nagy kihívás, ám néhány jól bevált házi praktikát bevetve még ízletesebb lesz a végeredmény. Profi szakácsok szerint a jó minőségű pirospaprikát a forró zsiradékba szórd, így a színezőanyagok és aromák jobban kioldódnak. A sűrű szaft titka pedig a sok hagyma. Érdemes továbbá a húst kisebb darabokra vágni, hogy gyorsabban megpuhuljon.
Sertéspraktikák
Hozzávalók
- 70 dkg sertéscomb
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 fej vöröshagyma
- 1 dl vörösbor
- 1 db paradicsom
- 1 db paprika
- 1 db babérlevél
- 1 evőkanál zsír
Elkészítés:
A vöröshagymát és a fokhagymát hámozd meg, és aprítsd fel. A sertéshúst mosd meg, és vágd 2x2 centis kockákra. Egy lábosban olvaszd fel a zsírt, dobd rá a hagymát, és fonnyaszd körülbelül 10 percig. Szórd meg őrölt pirospaprikával, sóval, borssal, majd tedd hozzá a húst. Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje, rakd hozzá a paprikát és a paradicsomot, majd fedő alatt főzd puhára. Ha szükséges, adj még hozzá vizet. A vörösbort csak a vége felé öntsd hozzá, különben elillan az íze.
Pörkölt mellé a galuska az egyik legjobb választás. Bolti helyett készítsd el inkább otthon!
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció