Hagymával, almával sült ropogós bőrű csirkecombok: a hús és a gyümölcs is vajpuha lesz

A csirkecombhoz a különféle gyümölcsök is jó mennek: hagymával és almával együtt sütve ellenállhatatlan.

hagymas almas csirke
beauty and style
Top olvasott cikkek

Megosztó téma, hogy szabad-e a húst gyümölccsel sütni: néhányan el sem tudják képzelni ezt a párosítást, aki azonban kipróbálja, nagyon hamar a rabjává válhat. Az alma, körte, aszalt szilva vagy a narancs és a citrom egyaránt mennyei zamatot kölcsönöznek a fűszeres pácba forgatott csirkecombnak.

Hagymával, almával sült csirkecombok

Hozzávalók

  • 4 db egész csirkecomb
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 db alma
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál steakbors
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat sütés előtt egy órával fűszerezd be. Ehhez a forgóiknál vágd őket ketté, szórd meg sóval, borssal és pirospaprikával, reszelj rájuk steakborsot, locsold meg olívaolajjal, takard le, és tedd a hűtőbe. Amíg pihennek, a sütőt melegítsd elő 180 fokra. A hagymát pucold meg, és vágd karikára, az almát mosd meg - meghámozni nem kell -, a magházát vájd ki, és ízlés szerint szeleteld kockákra vagy cikkekre. A pácolási idő leteltével vedd ki a húst a hűtőből, és helyezd el egymás mellett egy tepsiben. Dobd mellé az alma- és hagymaszeleteket, öntsd fel borral, takard le alufóliával, és told a sütőbe egy órára, amíg a combok vajpuhára sülnek. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a bőre is megpirulhasson.
 

A körte is tökéletesen passzol a csirkéhez - a mézes-mustáros csirkecombok is finomabbak, ha gyümölccsel sütöd őket.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük