Hagymával, almával sült ropogós bőrű csirkecombok: a hús és a gyümölcs is vajpuha lesz
A csirkecombhoz a különféle gyümölcsök is jó mennek: hagymával és almával együtt sütve ellenállhatatlan.

- 8 kortalan ruhadarab, ami nem hiányozhat a tavaszi ruhatárból: egyszerűek, mégis felpezsdítik a megjelenést »
- Egyedi tervezésű ruhák narancshéjból és banánrostból: itt nézheted meg az ingyenes divatkiállítást »
- A 32 éves Emma Roberts elsütötte a tavasz legnőiesebb divatirányzatát: ilyen bájos és vidám tud lenni egy színes, virágos ruha »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Melyik magyar város látnivalója Gázi Kászim pasa dzsámija? 8 kérdés az ország neves helyeiről
- Jelentős szigorítás várhat az autósokra: sokan elveszíthetik miatta a jogosítványukat
- Gyerekként a Barátok közt Berényi Danija volt: ennyit változott 24 év alatt Váradi Zsolt
- Lilu és Ördög Nóra közös műsorvezetése nem működött: a szőke tévés kitálalt, miért
Megosztó téma, hogy szabad-e a húst gyümölccsel sütni: néhányan el sem tudják képzelni ezt a párosítást, aki azonban kipróbálja, nagyon hamar a rabjává válhat. Az alma, körte, aszalt szilva vagy a narancs és a citrom egyaránt mennyei zamatot kölcsönöznek a fűszeres pácba forgatott csirkecombnak.
Hagymával, almával sült csirkecombok
Hozzávalók
- 4 db egész csirkecomb
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 db alma
- 2 db vöröshagyma
- 2 dl száraz fehérbor
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál steakbors
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkecombokat sütés előtt egy órával fűszerezd be. Ehhez a forgóiknál vágd őket ketté, szórd meg sóval, borssal és pirospaprikával, reszelj rájuk steakborsot, locsold meg olívaolajjal, takard le, és tedd a hűtőbe. Amíg pihennek, a sütőt melegítsd elő 180 fokra. A hagymát pucold meg, és vágd karikára, az almát mosd meg - meghámozni nem kell -, a magházát vájd ki, és ízlés szerint szeleteld kockákra vagy cikkekre. A pácolási idő leteltével vedd ki a húst a hűtőből, és helyezd el egymás mellett egy tepsiben. Dobd mellé az alma- és hagymaszeleteket, öntsd fel borral, takard le alufóliával, és told a sütőbe egy órára, amíg a combok vajpuhára sülnek. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a bőre is megpirulhasson.
A körte is tökéletesen passzol a csirkéhez - a mézes-mustáros csirkecombok is finomabbak, ha gyümölccsel sütöd őket.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept