Hagymával, almával sült ropogós bőrű csirkecombok: a hús és a gyümölcs is vajpuha lesz
A csirkecombhoz a különféle gyümölcsök is jó mennek: hagymával és almával együtt sütve ellenállhatatlan.

hagymas almas csirke
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Megosztó téma, hogy szabad-e a húst gyümölccsel sütni: néhányan el sem tudják képzelni ezt a párosítást, aki azonban kipróbálja, nagyon hamar a rabjává válhat. Az alma, körte, aszalt szilva vagy a narancs és a citrom egyaránt mennyei zamatot kölcsönöznek a fűszeres pácba forgatott csirkecombnak.

Hagymával, almával sült csirkecombok

Hozzávalók:

  • 4 db egész csirkecomb
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 db alma
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál steakbors
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat sütés előtt egy órával fűszerezd be. Ehhez a forgóiknál vágd őket ketté, szórd meg sóval, borssal és pirospaprikával, reszelj rájuk steakborsot, locsold meg olívaolajjal, takard le, és tedd a hűtőbe. Amíg pihennek, a sütőt melegítsd elő 180 fokra. A hagymát pucold meg, és vágd karikára, az almát mosd meg - meghámozni nem kell -, a magházát vájd ki, és ízlés szerint szeleteld kockákra vagy cikkekre. A pácolási idő leteltével vedd ki a húst a hűtőből, és helyezd el egymás mellett egy tepsiben. Dobd mellé az alma- és hagymaszeleteket, öntsd fel borral, takard le alufóliával, és told a sütőbe egy órára, amíg a combok vajpuhára sülnek. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a bőre is megpirulhasson.
 

A körte is tökéletesen passzol a csirkéhez - a mézes-mustáros csirkecombok is finomabbak, ha gyümölccsel sütöd őket.

Ezt is szeretjük