Hagymás házi krumplipüré: a legfinomabb köret hétvégére
A hagymás krumplipüré is akkor az igazi, ha lágy és krémes.

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Extra száraz kezeken teszteltük az SOS bőrspray-t: nem azt kaptuk, amit vártunk »

Farmerhatású manikűr pofonegyszerűen: különleges, és gyorsan elkészül »

Fényes és dús lesz, ha így egyenesíted ki a hullámos hajat! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Újíts egy kicsit a kedvelt köreten! A hagymás krumplipüré sült marha, sertés és csirke mellé is illik. Ha tejszínt vagy tejfölt is teszel hozzá, még krémesebb lesz. Ezt is mindenki imádja majd.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 80 dkg krumpli
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • szerecsendió
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, kockázd fel vagy vágd karikákra. Annyi sós vízben főzd meg, amennyi ellepi. Ha puha, szűrd le, és törd össze krumplinyomóval. Semmiképpen ne használj hozzá turmixot. A hagymát is pucold meg, vágd apróra.

Hevíts zsiradékot egy nagy lábasban vagy serpenyőben, és dinszteld meg a hagymát. Majd add hozzá az áttört krumplit. Mehet bele a vaj, annyi tej, amennyit felvesz, és keverd össze alaposan fakanállal. Közben ízlésed szerint szerecsendióval, borssal, sóval ízesítsd. Pirítsd még egy kicsit a krumplit, majd forrón tálald a hússal együtt.

Blog.hu ajánló