Hagymás házi krumplipüré: a legfinomabb köret hétvégére
A hagymás krumplipüré is akkor az igazi, ha lágy és krémes.

Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

A legropogósabb héjú, legpuhább kifli - A gyerekkorba repít vissza

A jótékonykodás legegyszerűbb formái: ha segíteni szeretnél, de nem tudod, hogyan állj neki

beauty and style

A tusvonal nem csak fekete lehet: érzékien nőies, színes verziókat mutatunk »

A macskaszem a legdivatosabb manikűr idén: nincs most ennél nőiesebb viselet »

Ugyanazt a pulóverruhát viseli 15 alkalommal a nő, de mindig másképp fest benne: nem kell sok a nőiességhez »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Újíts egy kicsit a kedvelt köreten! A hagymás krumplipüré sült marha, sertés és csirke mellé is illik. Ha tejszínt vagy tejfölt is teszel hozzá, még krémesebb lesz. Ezt is mindenki imádja majd.

Hagymás krumplipüré

Hozzávalók 4 személyre:

  • 80 dkg krumpli
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • szerecsendió
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, kockázd fel vagy vágd karikákra. Annyi sós vízben főzd meg, amennyi ellepi. Ha puha, szűrd le, és törd össze krumplinyomóval. Semmiképpen ne használj hozzá turmixot. A hagymát is pucold meg, vágd apróra.

Hevíts zsiradékot egy nagy lábasban vagy serpenyőben, és dinszteld meg a hagymát. Majd add hozzá az áttört krumplit. Mehet bele a vaj, annyi tej, amennyit felvesz, és keverd össze alaposan fakanállal. Közben ízlésed szerint szerecsendióval, borssal, sóval ízesítsd. Pirítsd még egy kicsit a krumplit, majd forrón tálald a hússal együtt.

Ezt is szeretjük