Csípős csirkecombok hagymával

Pikáns vasárnapi ebéd

A tavaszi kertek jellegzetes zöldsége a snidling, amely minden ételen jól mutat, és még finom is.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az újhagymát általában hideg fogásokkal társítjuk, pedig sütve-főzve is remek íze van, kellemes kiegészítője a húsoknak, rusztikusabb fogásoknak is.

A csirkecomb elkészítésének egy új módját próbálhatod most ki, a snidling és az újhagyma nagyon kellemes ízvilágot kölcsönöz ennek az egyszerű húsnak.

Csípős, hagymás csirkecombok

Hozzávalók:

  • 1 csokor snidling
  • 4 csirkecomb
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 4 darab paradicsom
  • 2 csokor újhagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 1 csokor kakukkfű
  • 2 deciliter fehérbor
  • 2 evőkanál paradicsomszósz
  • pirospaprika
  • currypor
  • vaj, valamint zsír a sütéshez
  • só, bors

Elkészítés ideje:

70 perc.

Elkészítés menete:

Először készítsd elő a csirkecombokat, miután átmostad őket, sózd és borsozd be, majd jó alaposan dörzsöld be a curryvel és a pirospaprikával. Egy tűzálló tálba tegyél egy kis zsírt, rá a combokat, és 220 fokon süsd nagyjából fél óráig. A hagymát szeleteld vékonyra, majd egy serpenyőben olvassz vajat, pirítsd benne üvegesre, és add hozzá a vékony karikákra vágott zöldpaprikát és a felvágott újhagymát is.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ha kész, add hozzá a paradicsomszószt és a fehérbort, és addig főzd, amíg besűrűsödik. A szószhoz adhatod a kakukkfüvet, a kockákra vágott paradicsomot és ízlés szerint sót, valamint borsot. A tűzálló tálból vedd ki a combokat, helyezd el egy tálban, öntsd rá a kész mártást, és az egészet szórd meg apróra vágott snidlinggel. Köretként krumplit vagy salátát kínálj.

Még több csirkés receptet találsz képgalériánkban

A csirke könnyen beszerezhető és készíthető, de unalmassá válhat, nézd meg, hogyan variálhatod.

Képeken a legfinomabb fűszeres húsok

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük