Filléres hagymás tócsni: főétel és köret is lehet
A nyers, reszelt krumpliból készülő tócsni különleges, finom, mégsem bonyolult, muszáj megkóstolnod édeskésre sült hagymával is.

hagymas-tocsni
Ez is érdekelhet

Azért dolgozom, hogy a Tiliána legyen a vendégek kedvenc szállodája (x)

10 ok, hogy miért Máltán tanulj angolul (x)

Jázmin felépülése az agysérüléséből (x)

Az orvos nem hitt a szemének (x)

beauty and style

Hihetetlen, hogy a nők már 4000 éve sminkelik magukat: a szokás Egyiptomból ered »

Gyengéd arcradírok száraz foltok ellen: kisimítják és puhává varázsolják a bőrt »

Elegáns és nőies frizura nagyobb alkalomra – Nem kell hozzá fodrász »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A krumplilepény nem állíthat nagy kihívás elé, és az idődből sem vesz el sokat. Az alapreceptet rengeteg módon lehet variálni, általában fokhagymával készül, pedig az édeskés sült vöröshagyma is feldobja. Tálalhatod tejföllel, sajttal, zöldségekkel, de húsok mellé köretként is szervírozhatod.

Hagymás tócsni

Hozzávalók:

  • 1 kg közepes krumpli
  • 15 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 teáskanál
  • 0.5 mokkáskanál bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit mosd meg, törölgesd meg, és reszeld le nagyobb lyukú reszelőn. Add hozzá a tojásokat, a kis darabokra vágott vöröshagymát, a lisztet, fűszerezd sóval, borssal, és jól keverd össze a masszát. Ha túl lágynak találod, adj még hozzá lisztet. Ha szereted, különféle zöldfűszereket is tehetsz hozzá. 

Egy serpenyőben hevíts olajat, majd kanalazz bele a masszából, és kicsit nyomkodd meg. Süsd a krumplilepény mindkét oldalát aranybarnára három-három perc alatt. Szedd ki az olajból, majd csepegtesd le.
A Hasselback-krumpli is étvágygerjesztő, és ugyanolyan egyszerű, mint az egészben sült krumpli, csak be kell vagdosni. 

Ezt is szeretjük