Filléres hagymás tócsni: főétel és köret is lehet

A nyers, reszelt krumpliból készülő tócsni különleges, finom, mégsem bonyolult, muszáj megkóstolnod édeskésre sült hagymával is.

Hagymás tócsni
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A krumplilepény nem állíthat nagy kihívás elé, és az idődből sem vesz el sokat. Az alapreceptet rengeteg módon lehet variálni, általában fokhagymával készül, pedig az édeskés sült vöröshagyma is feldobja. Tálalhatod tejföllel, sajttal, zöldségekkel, de húsok mellé köretként is szervírozhatod.

Hagymás tócsni

Hozzávalók

  • 1 kg közepes krumpli
  • 15 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 teáskanál
  • 0.5 mokkáskanál bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit mosd meg, törölgesd meg, és reszeld le nagyobb lyukú reszelőn. Add hozzá a tojásokat, a kis darabokra vágott vöröshagymát, a lisztet, fűszerezd sóval, borssal, és jól keverd össze a masszát. Ha túl lágynak találod, adj még hozzá lisztet. Ha szereted, különféle zöldfűszereket is tehetsz hozzá. 

Egy serpenyőben hevíts olajat, majd kanalazz bele a masszából, és kicsit nyomkodd meg. Süsd a krumplilepény mindkét oldalát aranybarnára három-három perc alatt. Szedd ki az olajból, majd csepegtesd le.
A Hasselback-krumpli is étvágygerjesztő, és ugyanolyan egyszerű, mint az egészben sült krumpli, csak be kell vagdosni. 

Ezt is szeretjük