Rakott zöldbab ropogós hagymával a tetején: 40 perc, és kész
A hagyományos rakott zöldbab ezúttal kicsit másképp készül, a sok pirított hagymától lesz még izgalmasabb.
A szaftos, ízekben gazdag rakott zöldbab mindig nagy kedvenc. Ha szívesen kipróbálnál egy új variációt, akkor ez legyen az! A tejföl gondoskodik arról, hogy ne száradjon ki a hús és a zöldség, a tetejére kerülő parmezán és a hagyma pedig valami isteni.
Hagymás rakott zöldbab
Hozzávalók
- 1 kg zöldbab
- 1 kg vöröshagyma
- 50 dkg darált hús
- 8 dkg parmezán sajt
- 2 dl tejföl
- 1 teáskanál pirospaprika
- 3 evőkanál liszt
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A zöldbab végeit vágd le, mosd meg, és rakd forrásban lévő, sós vízbe. Főzd 10 percig, majd szűrd le, és csepegtesd le.
Az olajat hevítsd fel, és süss benne üvegesre egy apróra vágott vöröshagymát. Tedd hozzá a darált húst, és kevergesd addig, amíg kifehéredik. Sózd, borsozd ízlés szerint, szórd meg pirospaprikával, és párold 15 percig.
A maradék hagymát pucold meg, vágd apróra, és forgasd lisztbe, és olajban süsd ropogósra.
Rétegezd a hozzávalókat zsiradékkal kikent tűzálló tálba, alulra egy adag zöldbab kerül, arra darált hús. Kenj rá fokhagymával összekevert tejfölt, majd fedd be a maradék zöldbabbal. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd 15-20 percig. Ezt követően szórd rá a parmezánt, a pirított hagymát, és süsd még öt-tíz percig.
A zöldbab önmagában sütve köretnek is kiváló. Annyi a titka, hogy jól meg kell locsolni olívaolajjal.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció