Filléres pirított csirkemáj hagymával: vasban gazdag ebéd pillanatok alatt

Ez a kevés hozzávalóból készülő, hagymás pirított csirkemáj amilyen hamar elkészül, olyan gyorsan el is fogy.

Hagymás pirított máj
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha szeretsz változatosan és egészségesen főzni, adj helyet rendszeresen az étrendedben a csirkemájnak is: vajon pirítva, hagymával tálalva házias, gyorsan elkészül, és nem utolsósorban olcsó fogás. Tálalhatod főtt vagy tört krumplival, és nem maradhat el mellőle a roppanós házi savanyúság sem. Fontos észben tartani, hogy a májat csak a tányéron szabad megsózni, mert ha főzés közben kerül rá, megkeményedik.

Hagymás pirított máj

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg csirkemáj
  • 7.5 dkg vaj
  • 5 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál víz
  • 1 hagyma
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát vágd cikkekre. A vaj egyharmadát egy serpenyőben olvaszd fel, fonnyaszd meg rajta a hagymát. Amikor már puha, add hozzá a vizet, fedd le a serpenyőt, és így gyöngyöztesd közepes lángon, hogy megduzzadjon.

 

Közben a májat tisztítsd meg, szeleteld fel, és forgasd meg lisztben. Erre azért van szükség, hogy ne tapadjanak össze a darabok. A serpenyőbe tedd bele a maradék vajat, olvaszd fel, add hozzá a májat, és folyamatosan kevergetve süsd át néhány perc alatt. Ha a legnagyobb darab félbevágva nem ereszt rózsaszínes levet, készen van. Szedd a tányérokra, és ott sózza meg mindenki magának.

A csirkemájnak a csípős, tejszínes szaft is jól áll.

Krémes, pikáns, chilis csirkemáj: tejszíntől selymes a szósz

Ha viszonylag kevés pénzből szeretnél éttermi szintű fogást tálalni, próbáld ki ezt a pikáns csirkemájat, valódi ízbomba.

Elolvasom

Kép: Vladimir Mironov / Getty Images

Ezt is szeretjük