Sütőben párolt vajpuha marhaszelet: csak só és bors ízesíti
Sütőben készítve elképesztően puha lesz a marhaszelet. Szeletelj mellé sok hagymát!
A hagymás marhaszelet sütőben párolódik puhára jó három óra alatt. Ne spórolj a sütési idővel, nehogy rágós maradjon. A legfinomabb szaftért a jó sok hagyma és az alaplé felel: ez utóbbi tele van vitaminnal is, ezért érdemes mindig tartanod belőle néhány adaggal a mélyhűtőben.
Hagymás marhaszelet
Hozzávalók 4 személyre
- 1.5 kg marhafelsál
- 1 kg hagyma
- 10 dkg zsír
- 5 dl alaplé
- só
- bors
Elkészítés:
A hagymát vágd cikkekre, és a zsír felén pirítsd meg. Közben a húst tisztítsd meg az inaitól, szeleteld fel, és szórd meg bőven sóval és borssal.
A megpirult hagymát kanalazd egy nagy tepsibe. Ugyanabban a serpenyőben, amelyben a hagyma pirult, még egy kis zsír hozzáadásával piríts kérget a hússzeletek mindkét oldalára. Pakold őket a megpirult hagyma mellé. Öntsd fel az alaplével, és alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe három órára. Időnként vedd ki, és rendezd át a húsokat, hogy egyenletesen puhuljanak. Frissen is nagyon finom, de néhány nap múlva is jó lesz még.
A vaddisznó íze is karakteres: mennyei ragut készíthetsz belőle.
Sűrű, szaftos vaddisznóragu: a vele főtt áfonyalekvár a titka
Az ősszel együtt a vadhúsok szezonja is beköszöntött. Ennek apropóján most egy fantasztikus, mondhatni, éttermi szintű vaddisznóragu-receptet mutatunk, amelyben a száraz vörösbor és az áfonyalekvár édes íze olvadnak össze.
ElolvasomKép: bernjuer / Getty Images
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció