Tepsis karaj hagymával és gombával sütve: tíz perc munka van vele, a többit bízd a sütőre
Hamisítatlan szaftos, magyaros fogás a hagymával és gombával sült tepsis karaj, amivel ráadásul munka is alig van.
A hagymával és gombával sült karaj a hétvégi ebéd fénypontja lehet, hiszen szaftos, omlós és egyszerűen ellenállhatatlan. Csak fűszerezd be, egyengesd el a hozzávalókat a tepsiben, és nagyjából egy óra alatt süsd az egészet omlósra.
Hagymás, gombás tepsis karaj
Hozzávalók 4 személyre
- 35 dkg gomba
- 8 szelet karaj
- 4 nagy hagyma
- 1 ág rozmaring
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
Három hagymát pucolj meg, vágd cikkekre, és egyengesd el egy olajjal vékonyan kikent, nagy fémtepsiben. A karajszeleteket klopfold ki, dörzsöld be mindkét oldalukat sóval és borssal, majd helyezd el őket a hagyma tetején. Told a tepsit 200 fokra előmelegített sütőbe negyedórára.
Amíg a hús sül, a negyedik hagymát aprítsd fel, és kevés olajon párold üvegesre. Amíg sül, aprítsd fel a gombát, és dobd a hagymához. Sózd, borsozd, dobj hozzá letépkedett rozmaringleveleket, és kevergesd tíz percig, amíg a gomba összeesik. Vedd ki a húst a sütőből, öntsd le a gombás szafttal, majd told vissza, és nagyjából további 45 perc alatt süsd puhára.
Egészben is kisütheted a karajt, amely szalonnával és hagymával töltve különlegesen szaftos lesz.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció