Tepsis karaj hagymával és gombával sütve: tíz perc munka van vele, a többit bízd a sütőre
Hamisítatlan szaftos, magyaros fogás a hagymával és gombával sült tepsis karaj, amivel ráadásul munka is alig van.

tepsis karaj
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hagymával és gombával sült karaj a hétvégi ebéd fénypontja lehet, hiszen szaftos, omlós és egyszerűen ellenállhatatlan. Csak fűszerezd be, egyengesd el a hozzávalókat a tepsiben, és nagyjából egy óra alatt süsd az egészet omlósra.

Hagymás, gombás tepsis karaj

Hozzávalók 4 személyre

  • 35 dkg gomba
  • 8 szelet karaj
  • 4 nagy hagyma
  • 1 ág rozmaring
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

Három hagymát pucolj meg, vágd cikkekre, és egyengesd el egy olajjal vékonyan kikent, nagy fémtepsiben. A karajszeleteket klopfold ki, dörzsöld be mindkét oldalukat sóval és borssal, majd helyezd el őket a hagyma tetején. Told a tepsit 200 fokra előmelegített sütőbe negyedórára.

 

Amíg a hús sül, a negyedik hagymát aprítsd fel, és kevés olajon párold üvegesre. Amíg sül, aprítsd fel a gombát, és dobd a hagymához. Sózd, borsozd, dobj hozzá letépkedett rozmaringleveleket, és kevergesd tíz percig, amíg a gomba összeesik. Vedd ki a húst a sütőből, öntsd le a gombás szafttal, majd told vissza, és nagyjából további 45 perc alatt süsd puhára.

 

Egészben is kisütheted a karajt, amely szalonnával és hagymával töltve különlegesen szaftos lesz.

Ezt is szeretjük