Karamellizált, zamatos hagymalekvár - Ezt kínáld a sült húsokhoz
A hagymalekvár igazi ínyencség, amit egyszerűen elkészíthetsz, és nagy sikert aratsz vele.
A hagymalekvár húsok, sajtok, felvágottak kiváló kísérője, különösen a zsírosabb máj remek kísérője. Mutatós üvegben, felcímkézve gasztroajándéknak is tökéletes, hiszen akár fél évig is eláll.
Hagymalekvár recept
Hozzávalók
- 5 db lilahagyma
- 4 evőkanál balzsamecet
- 2 evőkanál cukor
- 1 mokkáskanál rozmaring
- 1 mokkáskanál só
- bors
Elkészítés:
A hagymát pucold meg, és vágd karikákra. Az ecetet öntsd egy serpenyőbe, add hozzá a cukrot, tedd rá a hagymát, és kis lángon, fedő alatt, többször megkeverve karamellizáld 20-25 percig. Fűszerezd ízlés szerint rozmaringgal, sóval, borssal. Ha szükséges, önts még hozzá vizet, és adj hozzá cukrot.
Addig főzd, amíg sötétbarna és lekvár állagú nem lesz. Ez körülbelül még 15-20 perc. Ha nagyobb mennyiséget készítesz, vagy hosszabb ideig szeretnéd tárolni, rakd a kész hagymalekvárt sterilizált üvegekbe, és szorosan zárd le. Akár dunsztolhatod is. Hűvös helyen több mint fél évig eláll, felbontás után feltétlenül tárold a hűtőben.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció