Karamellizált, zamatos hagymalekvár - Ezt kínáld a sült húsokhoz
A hagymalekvár igazi ínyencség, amit egyszerűen elkészíthetsz, és nagy sikert aratsz vele.

Karamellizált, zamatos hagymalekvár - Ezt kínáld a sült húsokhoz
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hagymalekvár húsok, sajtok, felvágottak kiváló kísérője, különösen a zsírosabb máj remek kísérője. Mutatós üvegben, felcímkézve gasztroajándéknak is tökéletes, hiszen akár fél évig is eláll.  

Hagymalekvár recept

Hozzávalók

  • 5 db lilahagyma
  • 4 evőkanál balzsamecet
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 mokkáskanál rozmaring
  • 1 mokkáskanál
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát pucold meg, és vágd karikákra. Az ecetet öntsd egy serpenyőbe, add hozzá a cukrot, tedd rá a hagymát, és kis lángon, fedő alatt, többször megkeverve karamellizáld 20-25 percig. Fűszerezd ízlés szerint rozmaringgal, sóval, borssal. Ha szükséges, önts még hozzá vizet, és adj hozzá cukrot.


Addig főzd, amíg sötétbarna és lekvár állagú nem lesz. Ez körülbelül még 15-20 perc. Ha nagyobb mennyiséget készítesz, vagy hosszabb ideig szeretnéd tárolni, rakd a kész hagymalekvárt sterilizált üvegekbe, és szorosan zárd le. Akár dunsztolhatod is. Hűvös helyen több mint fél évig eláll, felbontás után feltétlenül tárold a hűtőben.

Ezt is szeretjük