Karamellizált, zamatos hagymalekvár - Ezt kínáld a sült húsokhoz
A hagymalekvár igazi ínyencség, amit egyszerűen elkészíthetsz, és nagy sikert aratsz vele.

Karamellizált, zamatos hagymalekvár - Ezt kínáld a sült húsokhoz
Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Prostitúcióra kényszerült a fiatal anyuka - Szívszorító, mit kell átélniük az iráni nőknek (x)

22 évesnek néz ki, valójában 44 - Az Anamé Program gyakorlatai megváltoztatták az életét (x)

Mit jelez a rendszertelen menstruáció? Elmondjuk, mikor érdemes orvoshoz fordulni (x)

Amikor a PMS megkeseríti az életed: nálad is ennyire szörnyű? - Eszter története (x)

beauty and style

Szupercuki cicás körmök percek alatt, a legegyszerűbb módszerrel »

10 gyönyörű kocsidekor, hogy stílusosan érkezzen a menyasszony »

Rizsvizes szövetmaszk házilag: luxus arcápolás otthon, fillérekből »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A hagymalekvár húsok, sajtok, felvágottak kiváló kísérője, különösen a zsírosabb máj remek kísérője. Mutatós üvegben, felcímkézve gasztroajándéknak is tökéletes, hiszen akár fél évig is eláll.  

Hozzávalók:

  • 5 db lilahagyma
  • 4 evőkanál balzsamecet
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 mokkáskanál rozmaring
  • 1 mokkáskanál só
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát pucold meg, és vágd karikákra. Az ecetet öntsd egy serpenyőbe, add hozzá a cukrot, tedd rá a hagymát, és kis lángon, fedő alatt, többször megkeverve karamellizáld 20-25 percig. Fűszerezd ízlés szerint rozmaringgal, sóval, borssal. Ha szükséges, önts még hozzá vizet, és adj hozzá cukrot.


Addig főzd, amíg sötétbarna és lekvár állagú nem lesz. Ez körülbelül még 15-20 perc. Ha nagyobb mennyiséget készítesz, vagy hosszabb ideig szeretnéd tárolni, rakd a kész hagymalekvárt sterilizált üvegekbe, és szorosan zárd le. Akár dunsztolhatod is. Hűvös helyen több mint fél évig eláll, felbontás után feltétlenül tárold a hűtőben.

Blog.hu ajánló