Karamellizált, zamatos hagymalekvár - Ezt kínáld a sült húsokhoz
A hagymalekvár igazi ínyencség, amit egyszerűen elkészíthetsz, és nagy sikert aratsz vele.
![Hagymalekvár recept](https://kep.index.hu/1/0/1885/18854/188541/18854149_a747bf98272d03b7fe000b8b7380cc6e_wm.jpg)
A hagymalekvár húsok, sajtok, felvágottak kiváló kísérője, különösen a zsírosabb máj remek kísérője. Mutatós üvegben, felcímkézve gasztroajándéknak is tökéletes, hiszen akár fél évig is eláll.
Hagymalekvár recept
Hozzávalók
- 5 db lilahagyma
- 4 evőkanál balzsamecet
- 2 evőkanál cukor
- 1 mokkáskanál rozmaring
- 1 mokkáskanál só
- bors
Elkészítés:
A hagymát pucold meg, és vágd karikákra. Az ecetet öntsd egy serpenyőbe, add hozzá a cukrot, tedd rá a hagymát, és kis lángon, fedő alatt, többször megkeverve karamellizáld 20-25 percig. Fűszerezd ízlés szerint rozmaringgal, sóval, borssal. Ha szükséges, önts még hozzá vizet, és adj hozzá cukrot.
Addig főzd, amíg sötétbarna és lekvár állagú nem lesz. Ez körülbelül még 15-20 perc. Ha nagyobb mennyiséget készítesz, vagy hosszabb ideig szeretnéd tárolni, rakd a kész hagymalekvárt sterilizált üvegekbe, és szorosan zárd le. Akár dunsztolhatod is. Hűvös helyen több mint fél évig eláll, felbontás után feltétlenül tárold a hűtőben.
![](http://kep.index.hu/1/0/1886/18861/188616/18861685_91eb97c7a2f7667d9fbabd98af43b4fd_wm.jpg)
Még több recept