Hagymaágyon sült, baconbe tekert csirkemell: töltsd meg sajttal is
A hagyma édeskés, a csirke a baconnek köszönhetően finom szaftos, a sajt pedig nyúlós lesz.

hagymaagyon-sult-csirkemell
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kis erőfeszítéssel isteni főfogást tehetsz az asztalra, ha ezt a sajttal gazdagított csirkemellet választod ebédre. Egyszerre töltött és göngyölt, fűszeres, ráadásul a bacon további plusz ízt ad neki. A hús a megkaramellizálódott hagyma zamatát és illatát is átveszi a sütőben. 

Hagymaágyon sült, baconös csirkemell

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell
  • 25 dkg bacon
  • 20 dkg mozzarella sajt
  • 3 db vöröshagyma
  • 1 teáskanál oregánó
  • 3 szál petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet szeleteld fel, kicsit klopfold ki, szórd meg sóval, borssal, és rakd rá a kis darabokra vágott sajtot, majd szórd meg oregánóval. Tekerd körbe a húst baconnel. 
Egy tepsit kenj ki zsiradékkal, és rakd bele a felszeletelt hagymákat. Pakold rá a csirketekercseket, önts alájuk egy deci vizet, majd fóliázd le.
 

Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Amikor a hús puha, könnyen belemegy egy hegyes kés, vedd le a fóliát, és pirítsd meg. A hagymával együtt kínáld, sőt petrezselyemmel is megszórhatod tálaláskor.
A csirkemell sajttal, sonkával töltve is fenséges. Főleg, ha be is panírozod. 

Ezt is szeretjük