Hagymaágyon sült, baconbe tekert csirkemell: töltsd meg sajttal is
A hagyma édeskés, a csirke a baconnek köszönhetően finom szaftos, a sajt pedig nyúlós lesz.


- Íme Koltai Róbert bájos, szőke párja: a színész 78 évesen élvezi a késői szerelmet
- Ki volt Az arany ember szerelme Jókai művében? Kvíz a kötelező olvasmányokból
- Felismered, melyik magyar városban készült a fotó? 9 kérdéses kvíz, hogy próbára tedd a tudásod
- Ma 81 éves Kovács P. József: a Magyar Televízió legendás bemondója így él napjainkban
- Átmennél most a biológiaérettségin? 10 kérdés, amire tudni kellett a választ
Kis erőfeszítéssel isteni főfogást tehetsz az asztalra, ha ezt a sajttal gazdagított csirkemellet választod ebédre. Egyszerre töltött és göngyölt, fűszeres, ráadásul a bacon további plusz ízt ad neki. A hús a megkaramellizálódott hagyma zamatát és illatát is átveszi a sütőben.
Hagymaágyon sült, baconös csirkemell
Hozzávalók
- 1 kg csirkemell
- 25 dkg bacon
- 20 dkg mozzarella sajt
- 3 db vöröshagyma
- 1 teáskanál oregánó
- 3 szál petrezselyem
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkemellet szeleteld fel, kicsit klopfold ki, szórd meg sóval, borssal, és rakd rá a kis darabokra vágott sajtot, majd szórd meg oregánóval. Tekerd körbe a húst baconnel.
Egy tepsit kenj ki zsiradékkal, és rakd bele a felszeletelt hagymákat. Pakold rá a csirketekercseket, önts alájuk egy deci vizet, majd fóliázd le.
Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Amikor a hús puha, könnyen belemegy egy hegyes kés, vedd le a fóliát, és pirítsd meg. A hagymával együtt kínáld, sőt petrezselyemmel is megszórhatod tálaláskor.
A csirkemell sajttal, sonkával töltve is fenséges. Főleg, ha be is panírozod.
Még több recept