4 pikk-pakk tészta

30 perc, és kész

Szereted a tésztás finomságokat? Van egy szabad félórád? Akkor most kedvedre válogathatsz ezek között a gyorsan elkészíthető, ízletes tésztavariációk között!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Széles metélt citromos krémsajttal

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg széles metélt
  • 2,5 dl krémsajt
  • 60 dkg reszelt parmezán sajt
  • 1 evőkanál reszelt citromhéj
  • 1 evőkanál vaj
  • őrölt bors

Nyeles serpenyőben, lassú tűzön olvaszd meg a vajat, add hozzá a krémsajtot és a reszelt citromhéjat. Tűz fölött kavargasd addig, míg a keverék krémszínű lesz.

A sós vízben főtt széles metéltet csurgasd le, szedd ki egy felmelegített tálra, és add hozzá a krémkeveréket. Jól rázd össze, majd ízlés szerint fűszerezd sóval és feketeborssal. Parmezán sajttal meghintve tálald.

Tökös makaróni parmezános vajjal

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg csőtészta
  • 25 dkg tök
  • 10 dkg vaj
  • 3 dkg reszelt parmezán sajt
  • 1 evőkanál friss metélőhagyma
  • fél kávéskanál darált szerecsendió

A tésztát nagy fazékban főzd meg, majd csurgasd le. Közben nagy serpenyőben, mérsékelt tűzön olvassz meg 6 dkg vajat. Add hozzá a tököt, és 4-5 perc alatt főzd puhára. Rakd bele a metélőhagymát, a szerecsendiót, a megmaradt vajat, a parmezán sajtot és a tésztát. Rázd jól össze, és már tálalhatod is.

Lazacos-spárgás tésztasaláta

Hozzávalók 6 személyre:

  • 50 dkg apró tészta
  • 20 dkg füstölt lazac
  • 20 dkg párolt spárga
  • 3 dkg pirított pisztácia
  • 3 evőkanál olaj

Az öntethez:

  • 1 citrom leve
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • bors

A tésztát főzd ki enyhén sós vízben, egy evőkanál olajjal. Miután leszűrted, tedd vissza a főzőedénybe, és locsold meg két evőkanálnyi olajjal. Egy tálcára terítve hagyd kihűlni, majd szedd egy mély salátástálba. A lazacot metéld egy centis csíkokra, a spárgát szűrd le, aprózd 2-3 centis darabokra, és add a tésztához. A citromlét szűrd át, dolgozd össze az olajjal, ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal, és lazán keverd a tésztához. A tetejét szórd meg a durvára vágott pisztáciával.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Sonkás-borsós tészta

Hozzávalók 6 személyre:

  • 50 dkg makaróni
  • 10 szelet sonka
  • 10 dkg mirelit borsó
  • 60 ml olívaolaj
  • 12 darab friss metélőhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • reszelt parmezán sajt

Az olajat forrósítsd fel egy nagy serpenyőben, add hozzá az apróra vágott vörös- és a zúzott fokhagymát, pirítsd három percig. Add hozzá a csíkokra vágott sonkát és a zöldborsót, és párold további két percen át. A lángról levéve keverd bele az egy centis darabokra vágott metélőhagymát. A kifőtt tésztát csurgasd le, add hozzá a hagymás sonkakeverékhez, és jól rázd össze. Ízlés szerint szórd meg parmezán sajttal.

Ezt is szeretjük