4 pikk-pakk tészta
Szereted a tésztás finomságokat? Van egy szabad félórád? Akkor most kedvedre válogathatsz ezek között a gyorsan elkészíthető, ízletes tésztavariációk között!
Széles metélt citromos krémsajttal
Hozzávalók 4 személyre:
-
50 dkg széles metélt
-
2,5 dl krémsajt
-
60 dkg reszelt parmezán sajt
-
1 evőkanál reszelt citromhéj
-
1 evőkanál vaj
-
só
-
őrölt bors
Nyeles serpenyőben, lassú tűzön olvaszd meg a vajat, add hozzá a krémsajtot és a reszelt citromhéjat. Tűz fölött kavargasd addig, míg a keverék krémszínű lesz.
A sós vízben főtt széles metéltet csurgasd le, szedd ki egy felmelegített tálra, és add hozzá a krémkeveréket. Jól rázd össze, majd ízlés szerint fűszerezd sóval és feketeborssal. Parmezán sajttal meghintve tálald.
Tökös makaróni parmezános vajjal
Hozzávalók 4 személyre:
-
50 dkg csőtészta
-
25 dkg tök
-
10 dkg vaj
-
3 dkg reszelt parmezán sajt
-
1 evőkanál friss metélőhagyma
-
fél kávéskanál darált szerecsendió
A tésztát nagy fazékban főzd meg, majd csurgasd le. Közben nagy serpenyőben, mérsékelt tűzön olvassz meg 6 dkg vajat. Add hozzá a tököt, és 4-5 perc alatt főzd puhára. Rakd bele a metélőhagymát, a szerecsendiót, a megmaradt vajat, a parmezán sajtot és a tésztát. Rázd jól össze, és már tálalhatod is.
Lazacos-spárgás tésztasaláta
Hozzávalók 6 személyre:
-
50 dkg apró tészta
-
20 dkg füstölt lazac
-
20 dkg párolt spárga
-
3 dkg pirított pisztácia
-
3 evőkanál olaj
Az öntethez:
-
1 citrom leve
-
5 evőkanál olívaolaj
-
só
-
bors
A tésztát főzd ki enyhén sós vízben, egy evőkanál olajjal. Miután leszűrted, tedd vissza a főzőedénybe, és locsold meg két evőkanálnyi olajjal. Egy tálcára terítve hagyd kihűlni, majd szedd egy mély salátástálba. A lazacot metéld egy centis csíkokra, a spárgát szűrd le, aprózd 2-3 centis darabokra, és add a tésztához. A citromlét szűrd át, dolgozd össze az olajjal, ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal, és lazán keverd a tésztához. A tetejét szórd meg a durvára vágott pisztáciával.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Sonkás-borsós tészta
Hozzávalók 6 személyre:
-
50 dkg makaróni
-
10 szelet sonka
-
10 dkg mirelit borsó
-
60 ml olívaolaj
-
12 darab friss metélőhagyma
-
1 vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
reszelt parmezán sajt
Az olajat forrósítsd fel egy nagy serpenyőben, add hozzá az apróra vágott vörös- és a zúzott fokhagymát, pirítsd három percig. Add hozzá a csíkokra vágott sonkát és a zöldborsót, és párold további két percen át. A lángról levéve keverd bele az egy centis darabokra vágott metélőhagymát. A kifőtt tésztát csurgasd le, add hozzá a hagymás sonkakeverékhez, és jól rázd össze. Ízlés szerint szórd meg parmezán sajttal.
OLVASD EL EZT IS!
- spagetti
- tészta
Az eredeti carbonara spagetti receptje
- tészta
- tejszín
Tejszínes tésztareceptek
- olasz
- paradicsom