Gyors tepsis tejszínes-sajtos csirke
A csirkemell száraz lehet magában, de ha egy kis sajttal és tejszínnel megbolondítod, isteni krémes fogást kaphatsz vacsorára.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A csirkemell önmagában száraz, és nem is a legízletesebb, viszont tökéletes alap, hogy különböző szószokat és feltéteket készítsz hozzájuk. Mivel sovány húsról van szó, ezért zsírosabb hozzávalókat is használhatsz, és akkor sem kell aggódnod a szívinfarktus miatt.

A sajt és a tejszín tökéletes kombináció, pikáns vacsorát varázsolhatsz a segítségükkel az egyszerű csirkemellből, ráadásul gyorsan el is készülsz vele.

Füstölt sajtos, tejszínes csirkemell


Hozzávalók:

1 kg csirkemell
25 dkg sajt
5-6 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl

bors

A csirkemelleket vágd félbe, sózd be, és tedd egy tálba. Kend meg a zúzott fokhagymával, és hagyd pihenni. A sajtot reszeld le, használhatsz többfajta sajtot is, ha lágy sajtokat használsz, akkor elég, ha összetöröd őket.

A tepsit olajozd ki, fektesd bele a húsokat, kend meg mindegyiket bőven tejföllel, majd szórd rájuk a reszelt vagy darabokra szedett sajtot. Told előmelegített sütőbe, ahol 25-30 perc alatt megsül, és megpirul. Az ételt elkészítheted csirkecomb filéből is.

Ezt is szeretjük