Gyors spenótos lasagne
Ha unod a spagettit, akkor készíts lasagnét. A pikáns spenótos szósz tökéletes tésztaimádóknak és vegáknak egyaránt.
Ha tésztás vagy, akkor minden bizonnyal szereted a lasagnét is. Az olasz rakott finomságot szinte lehetetlen elrontani, kiadós és nem is drága, így aztán bátran belevághat az elkészítésébe az is, akinek nincs nagy gyakorlata a konyhában.
Bár ma már télen sem kell nélkülözni a zöldséget, friss spenóttal nemigen találkozhatsz, de a mirelit ugyanúgy megteszi.
Spenótos lasagne
Hozzávalók:
- 40 dkg spenót
- 25 dkg lasagnetészta
- 20 dkg mascarpone
- 15 dkg feta sajt
- 15 dkg trappista
- 2 dl tejszín
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál vaj
- só
- bors
- szerecsendió
A lasagnelapokat forró vízben főzd félkeményre. A hagymát vágd apróra, a fokhagymát passzírozd át, majd vajon pirítsd meg őket. Dobd a serpenyőbe a spenótot, sózd meg és párold át. A tejszínt keverd a mascarponéba, fűszerezd, és állandó kevergetés mellett kicsit melegítsd meg. Ebbe a masszába dobáld bele a felkockázott feta sajt kétharmadát.
Vajazz ki egy tűzálló tálat, fektess az aljára egy lasagnelapot, majd tedd rá a krémet, arra pedig a spenótot. Készíts három réteget úgy, hogy a tetejére tejszínes keverék kerüljön. Szórd meg sajttal, majd told előmelegített sütőbe 25 percre.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- libamáj
- hagyma
Penne libamájjal, sült hagymával
- paradicsom
- tészta
Gyors rakott tészta paradicsommal és csirkemellel
- tészta
- tejszín