30 perces pogácsa a locsolóknak
Nem lehet elrontani
A húsvéti készülődés közepette mindig előfordul, hogy valami kimarad, például a pogácsa.

Ez is érdekelhet

Távolból csukni-nyitni? Hasznos és kényelmes választás az okos tetőablak (x)

A magyar irodalom gyöngyszeme (x)

Teszteld le bőröd állapotát! (x)

Figyelem: neked sem egyenesek a lábujjaid? (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

beauty and style

Így lesz a vasalt haj mindig egészséges és gyönyörű: egyszerű aranyszabályok a ragyogó tincsekért »

Simábbnak tűnik a pattanásos, hepehupás bőr, ha így kerül fel rá a smink: finom alapozással is jó fedést lehet elérni »

Csodaszép frizurák minden alkalomra, rövid hajból: a konty sem lehetetlen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egy jó, gyorsan összedobható pogácsarecept mindig jól jöhet, készítsd el, mentsd el a receptet, és dobd össze, amikor csak eszedbe jut!

A végtelenségig variálhatod, szórd meg magvakkal, különféle sajtokkal vagy bármivel, ami eszedbe jut!

Gyors pogácsa

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 3 dkg instant élesztő
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 2 tojás

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

Szerencsére ez nemcsak gyors, de egyszerű recept is lesz egyben. Végy elő egy mélyebb tálat, mérd ki bele a lisztet, add hozzá az élesztőt, majd keverd össze egy tojással, a szobahőmérsékletű vajjal és a tejföllel. Ha van dagasztógéped, akkor dolgozd össze azzal, ha nincs, akkor kicsit munkásabb lesz, de nem vészes, kézzel is szépen összeállíthatod.

Ha kész vagy a masszával, nyújtsd ki ujjnyi vastagra, majd szaggass belőle pogácsákat, és tedd egy tepsibe.

Ha van egy kis időd, akkor pihentesd 10-20 percig így, ha nincs, akkor mehet egyből a sütőbe, illetve előtte még van egy feladatot: a megmaradt tojást verd fel, kend meg vele a kiszaggatott pogácsákat, majd szórd meg a sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben süsd aranybarnára.

Vendégváró finomságok

Ha az utolsó pillanatra hagytad a sütés-főzést, válaszd ki gyorsan, mit készítesz a vendégeidnek!

OLVASD EL EZT IS!

sztrapacska lead11
  • fokhagyma
  • tészta

Juhtúrós sztrapacska

Ezt is szeretjük