30 perces pogácsa a locsolóknak
A húsvéti készülődés közepette mindig előfordul, hogy valami kimarad, például a pogácsa.
Egy jó, gyorsan összedobható pogácsarecept mindig jól jöhet, készítsd el, mentsd el a receptet, és dobd össze, amikor csak eszedbe jut!
A végtelenségig variálhatod, szórd meg magvakkal, különféle sajtokkal vagy bármivel, ami eszedbe jut!
Gyors pogácsa
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 3 dkg instant élesztő
- 2 dl tejföl
- 10 dkg vaj
- 20 dkg reszelt sajt
- 2 tojás
- só
Elkészítés ideje:
30 perc.
Elkészítés menete:
Szerencsére ez nemcsak gyors, de egyszerű recept is lesz egyben. Végy elő egy mélyebb tálat, mérd ki bele a lisztet, add hozzá az élesztőt, majd keverd össze egy tojással, a szobahőmérsékletű vajjal és a tejföllel. Ha van dagasztógéped, akkor dolgozd össze azzal, ha nincs, akkor kicsit munkásabb lesz, de nem vészes, kézzel is szépen összeállíthatod.
Ha kész vagy a masszával, nyújtsd ki ujjnyi vastagra, majd szaggass belőle pogácsákat, és tedd egy tepsibe.
Ha van egy kis időd, akkor pihentesd 10-20 percig így, ha nincs, akkor mehet egyből a sütőbe, illetve előtte még van egy feladatot: a megmaradt tojást verd fel, kend meg vele a kiszaggatott pogácsákat, majd szórd meg a sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben süsd aranybarnára.
Vendégváró finomságok
Ha az utolsó pillanatra hagytad a sütés-főzést, válaszd ki gyorsan, mit készítesz a vendégeidnek!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- kenyér
- tészta
Igazi, ropogós bagett házilag
- fokhagyma
- tészta
Juhtúrós sztrapacska
- tojás
- barack