5 hipergyors nyári tészta
Gyors, egyszerű, isteni - mi az? Persze, hogy a tészta. Mindenki szereti, még a gyerkőcök is, így aztán nem lőhetsz mellé egy könnyű és finom változattal.

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Extra száraz kezeken teszteltük az SOS bőrspray-t: nem azt kaptuk, amit vártunk »

Farmerhatású manikűr pofonegyszerűen: különleges, és gyorsan elkészül »

Fényes és dús lesz, ha így egyenesíted ki a hullámos hajat! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tésztát mindenki szereti, még a lurkók is, ami nagy előny lehet, ha gyerekes családot vársz vendégségbe. Egy gyors tésztát akár külön is összeüthetsz nekik, ha nagyon húzzák az orrukat az eredeti főfogásra.

Paradicsomos-tofus spagetti

Hozzávalók:

  • 40-50 dkg tészta
  • 30 dkg natúr tofu
  • 2 dl paradicsomlé
  • 150 g sűrített paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • oregánó
  • bazsalikom
  • bors
  • olívaolaj
  • sajt

Főzd ki a tésztát sós, olajos vízben. A fokhagymát, a paradicsompürét és -levet turmixold össze a fűszerekkel.

A szétmorzsolt tofut kevés olívaolajon pirítsd meg, majd öntsd hozzá a szószt. Főzd körülbelül 10 percig, majd tálald a leszűrt tésztával és reszelt sajttal.

Brindzás tészta

Hozzávalók:

  • 50 dkg orsótészta
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl fehérbor
  • 5 dkg sonka
  • 10 dkg brindza
  • 1,5 dl tejszín
  • ételízesítő
  • bors
  • oregánó

Főzd ki a tésztát. Kevés olajon pirítsd meg a felcsíkozott sonkát, majd öntsd fel a borral. Add hozzá a zúzott fokhagymát és az ételízesítőt, majd lefedve főzd 10 percig. Ezután öntsd hozzá a tejszínt, a brindzát, és fűszerezd borssal, oregánóval. Kevergetés mellett főzd még pár percig.

Kókusztejes tészta

Hozzávalók:

  • 50 dkg spagetti
  • 1 szál póréhagyma
  • 3 szál répa
  • 1 doboz kókusztej
  • 1 evőkanál curry
  • bors
  • olívaolaj

Főzd ki a tésztát. Az olajban puhítsd meg a felkarikázott pórét, majd húzd le a tűzről, és keverd hozzá a curryport. Add hozzá a felkarikázott répát, sózd, borsozd, majd öntsd fel kis vízzel, és párold addig, amíg a répa megpuhul. Ha elfő a víz, pótold. Ha már puha a répa, akkor öntsd hozzá a kókusztejet, és rottyants egyet rajta. Ha hígnak találod a szószt, akkor adj hozzá étkezési keményítőt.

Gombás-borsós spagetti

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 50 dkg gomba
  • 50 dkg borsó
  • 4 dl főzőtejszín
  • 2 dl húsleves kockából
  • 50 dkg spagetti
  • bors
  • fokhagyma
  • pici olaj

Tedd fel főni a tésztát. A felkockázott csirkemellet kevés olajon pirítsd meg. Egy másik serpenyőben tedd fel a megtisztított, felszeletelt gombát párolódni. Amikor kész, öntsd át a gombához, és add hozzá a borsót is. A húslevest keverd össze a tejszínnel, majd öntsd fel vele a húst, add hozzá a zúzott fokhagymát, és sózd, borsozd. Főzd addig, amíg a hús megpuhul, illetve a szósz besűrűsödik. Keverd össze a leszűrt tésztával, és már tálalhatod is.

Gyömbéres tészta

Hozzávalók:

  • 40-50 dkg durumtészta
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 10 cm gyömbérgyökér
  • 4-5 paradicsom
  • bazsalikom
  • oregánó
  • bors
  • olívaolaj

Tedd fel a tésztát főni. Az apróra vágott fokhagymát és a meghámozott, lereszelt gyömbért kevés olajon pirítsd meg. Add hozzá a felkockázott paradicsomot, és sózd, borsozd. Főzd sűrűre a szószt, és csak a végén tedd bele a bazsalikomot és az oregánót. Az elkészült szószt öntsd a kifőtt, leszűrt tésztára. Pillekönnyű, szinte nullkalóriás étel.

Blog.hu ajánló