5 hipergyors nyári tészta

Gyors, egyszerű, isteni - mi az? Persze, hogy a tészta. Mindenki szereti, még a gyerkőcök is, így aztán nem lőhetsz mellé egy könnyű és finom változattal.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tésztát mindenki szereti, még a lurkók is, ami nagy előny lehet, ha gyerekes családot vársz vendégségbe. Egy gyors tésztát akár külön is összeüthetsz nekik, ha nagyon húzzák az orrukat az eredeti főfogásra.

Paradicsomos-tofus spagetti

Hozzávalók:

  • 40-50 dkg tészta
  • 30 dkg natúr tofu
  • 2 dl paradicsomlé
  • 150 g sűrített paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • oregánó
  • bazsalikom
  • bors
  • olívaolaj
  • sajt

Főzd ki a tésztát sós, olajos vízben. A fokhagymát, a paradicsompürét és -levet turmixold össze a fűszerekkel.

A szétmorzsolt tofut kevés olívaolajon pirítsd meg, majd öntsd hozzá a szószt. Főzd körülbelül 10 percig, majd tálald a leszűrt tésztával és reszelt sajttal.

Brindzás tészta

Hozzávalók:

  • 50 dkg orsótészta
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl fehérbor
  • 5 dkg sonka
  • 10 dkg brindza
  • 1,5 dl tejszín
  • ételízesítő
  • bors
  • oregánó

Főzd ki a tésztát. Kevés olajon pirítsd meg a felcsíkozott sonkát, majd öntsd fel a borral. Add hozzá a zúzott fokhagymát és az ételízesítőt, majd lefedve főzd 10 percig. Ezután öntsd hozzá a tejszínt, a brindzát, és fűszerezd borssal, oregánóval. Kevergetés mellett főzd még pár percig.

Kókusztejes tészta

Hozzávalók:

  • 50 dkg spagetti
  • 1 szál póréhagyma
  • 3 szál répa
  • 1 doboz kókusztej
  • 1 evőkanál curry
  • bors
  • olívaolaj

Főzd ki a tésztát. Az olajban puhítsd meg a felkarikázott pórét, majd húzd le a tűzről, és keverd hozzá a curryport. Add hozzá a felkarikázott répát, sózd, borsozd, majd öntsd fel kis vízzel, és párold addig, amíg a répa megpuhul. Ha elfő a víz, pótold. Ha már puha a répa, akkor öntsd hozzá a kókusztejet, és rottyants egyet rajta. Ha hígnak találod a szószt, akkor adj hozzá étkezési keményítőt.

Gombás-borsós spagetti

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 50 dkg gomba
  • 50 dkg borsó
  • 4 dl főzőtejszín
  • 2 dl húsleves kockából
  • 50 dkg spagetti
  • bors
  • fokhagyma
  • pici olaj

Tedd fel főni a tésztát. A felkockázott csirkemellet kevés olajon pirítsd meg. Egy másik serpenyőben tedd fel a megtisztított, felszeletelt gombát párolódni. Amikor kész, öntsd át a gombához, és add hozzá a borsót is. A húslevest keverd össze a tejszínnel, majd öntsd fel vele a húst, add hozzá a zúzott fokhagymát, és sózd, borsozd. Főzd addig, amíg a hús megpuhul, illetve a szósz besűrűsödik. Keverd össze a leszűrt tésztával, és már tálalhatod is.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Gyömbéres tészta

Hozzávalók:

  • 40-50 dkg durumtészta
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 10 cm gyömbérgyökér
  • 4-5 paradicsom
  • bazsalikom
  • oregánó
  • bors
  • olívaolaj

Tedd fel a tésztát főni. Az apróra vágott fokhagymát és a meghámozott, lereszelt gyömbért kevés olajon pirítsd meg. Add hozzá a felkockázott paradicsomot, és sózd, borsozd. Főzd sűrűre a szószt, és csak a végén tedd bele a bazsalikomot és az oregánót. Az elkészült szószt öntsd a kifőtt, leszűrt tésztára. Pillekönnyű, szinte nullkalóriás étel.

Ezt is szeretjük