Gyors almás csirkesült
Ropogós és különleges
Dobd fel a szokásos, ugyanakkor meg nem unható sült csirkecombot egy kis almaszósszal. Az édes mártás jól kiegészíti a húst.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sült csirkecomb a legegyszerűbb és a legfinomabb húsételek egyike, szinte lehetetlen elrontani. Ráadásul ha külön sütöd, akkor nagyon hamar el is készül.

Dobd fel a jól megszokott grillcsirkét egy kis almaszósszal. Az édeskés mártás tökéletesen kiegészíti a ropogós csirkesültet.

Csirkesült almaszósszal

Hozzávalók:

  • 4 csirkemell
  • vaj
  • 4 alma
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 citrom leve
  • kevés méz
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • bors

A csirkecombokat mosd meg, szárítsd le róla a vizet, majd kend be vajjal, és sózd meg. Közepes lángon egy alufóliával bélelt tepsiben süsd meg, 25-30 perc alatt elkészül.

Közben egy lábasban forralj vizet, és tedd bele a citromlevet kevés mézzel. Az almát hámozd meg és vágd cikkekre, majd főzd puhára a mézes vízben, tegyél bele egy kevés reszelt gyömbért is. Addig főzd, amíg az alma egészen puha nem lesz, végül turmixold össze, és add a hús mellé.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük