Gyors almás csirkesült
Dobd fel a szokásos, ugyanakkor meg nem unható sült csirkecombot egy kis almaszósszal. Az édes mártás jól kiegészíti a húst.
A sült csirkecomb a legegyszerűbb és a legfinomabb húsételek egyike, szinte lehetetlen elrontani. Ráadásul ha külön sütöd, akkor nagyon hamar el is készül.


Dobd fel a jól megszokott grillcsirkét egy kis almaszósszal. Az édeskés mártás tökéletesen kiegészíti a ropogós csirkesültet.
Csirkesült almaszósszal
Hozzávalók:
- 4 csirkemell
- vaj
- 4 alma
- 1 közepes fej hagyma
- 1 citrom leve
- kevés méz
- 1 teáskanál őrölt gyömbér
- só
- bors
A csirkecombokat mosd meg, szárítsd le róla a vizet, majd kend be vajjal, és sózd meg. Közepes lángon egy alufóliával bélelt tepsiben süsd meg, 25-30 perc alatt elkészül.
Közben egy lábasban forralj vizet, és tedd bele a citromlevet kevés mézzel. Az almát hámozd meg és vágd cikkekre, majd főzd puhára a mézes vízben, tegyél bele egy kevés reszelt gyömbért is. Addig főzd, amíg az alma egészen puha nem lesz, végül turmixold össze, és add a hús mellé.
OLVASD EL EZT IS!

- alma
- sült csirke
Omlós egyben sült csirke almával

- csirke
- gomba
Töltött csirke vasárnapra

- fűszer
- túró