Ropogós héjú gyors házi cipó: csak összekevered, és mehet a sütőbe
Többé ne keress kifogásokat, ezzel a recepttel gyerekjáték a kenyérsütés!
Kovász nélkül is lehet finom a kenyér! Ha kételkednél, készítsd el ezt a szódabikarbónás változatot! Jól jön akkor is, ha nem mennél le a boltba, a pékségbe, vagy tartasz a dagasztástól, esetleg nincs sok időd. Az író helyett bátran használj kefirt vagy joghurtot.
Gyors házi cipó
Hozzávalók
- 45 dkg liszt
- 2 dl író vagy kefir
- 1 kávéskanál só
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
Elkészítés:
Szórd egy nagy tálba a lisztet, a sót és a szódabikarbónát, majd keverd jól össze. Készíts a közepébe egy mélyedést, öntsd bele az írót vagy a kefirt, és gyorsan keverd össze egy villával. Viszonylag lágy tésztát kell kapnod. Ha túl ragacsos, adj még hozzá lisztet, ha túl keménynek találod, önts hozzá kevés tejet.
Tedd át a tésztát lisztezett felületre, és gyúrd rövid ideig. Formázd kerekre, kicsit laposítsd le a tésztát, majd rakd enyhén lisztezett tepsibe. A tetejét bevághatod éles késsel, és kend meg vízzel. Forró sütőbe téve, 180 fokon süsd meg körülbelül 35-40 perc alatt.
Friss zsemlét is süthetsz otthon, ez a tészta könnyen formázható és isteni.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció