Joghurtos pácban érlelt, omlós sertéstarja: az egyik legfinomabb hús grillezéshez

A tarja talán a legjobb grillezni való hús, a joghurtos pác pedig különösen jól megy hozzá.

joghurtos tarja
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A szaftos sertéstarja szinte adja magát, hogy grillrácson süsd ki. Nagyon jól megy hozzá a joghurtos pác, ami így kellően fellazítja a rostokat, és jól átjárja a húst. Elkészítés előtt egy nappal helyezd bele a hússzeleteket a pácba, másnap pedig egyszerűen csak tedd őket a rácsra.

Grillezett tarja joghurtos pácban

Hozzávalók

  • 1.5 kg sertéstarja
  • 40 dkg natúr joghurt
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál mustár
  • 2 dl olívaolaj
  • 1 vöröshagyma
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 1 kávéskanál bors
  • 1 kávéskanál oregánó
  • 1 kávéskanál tárkony
Recept idők

Elkészítés:

A tarját szeleteld fel. Az olívaolajat keverd össze a pirospaprikával, a borssal, az oregánóval és a tárkonnyal, és kend be vele a húsokat. A joghurtban keverd össze a reszelt hagymát, a zúzott fokhagymát és a mustárt. A befűszerezett hússzeleteket helyezd el egy mélyebb tálban a következő módon: tegyél le egy réteg húst, erre kanalazz joghurtot, majd egy újabb sor hús és egy újabb réteg joghurt következik. A tetején joghurt legyen. A tálat fedd le, és pihentesd az egészet a hűtőben egy éjszakát. Másnap helyezd őket forró grillrácsra, és oldalanként négy-öt perc alatt süsd készre.

A sertéstarját sütőben is gyorsan és egyszerűen elkészítheted.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük