Grillezett, fokhagymás pácban érlelt sertéstarja: így biztosan szaftos marad a hús
A tarja a legjobban grillezhető húsféle, próbáld ki fokhagymás pácban érlelve is!

fokhagymas tarja
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A zsíros, inas sertéstarját sokan nem szeretik, de ennek csak az az oka, hogy még soha nem próbálták ki grillen sütve. Így ugyanis sokkal finomabb, mint a sütőben. A hússzeleteket legjobb, ha a kisütés előtti este fűszeres, fokhagymás pácba forgatod, és így pihenteted egy éjszakát a hűtőben. Ha hentesnél veszed a tarját, vágasd le róla a csontot, színhússal ugyanis sokkal könnyebb dolgozni. A csontból finom alaplevet főzhetsz.

Grillezett fokhagymás sertéstarja receptje

Hozzávalók:

  • 4 nagy szelet sertéstarja
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál étolaj
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1 teáskanál szerecsendió
  • 1 késhegynyi chili
  • frissen őrölt bors
  • zöldfűszerek a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

A tarjaszeleteket klopfold ki, és dörzsöld be sóval. Egy kisebb tálban keverd össze az étolajat a mustárral, az átnyomott fokhagymagerezdekkel és a fűszerekkel, majd kend meg vele a húsok mindkét oldalát. A maradékot öntsd a tetejére, és letakarva ebben a pácban érleld a tarját egy éjszakán át a hűtőben.
Másnap forró grillrácson oldalanként öt-öt perc alatt, folyamatosan locsolgatva süsd meg a húst. Friss zöldfűszerekkel tálald. 
Sült hagymával megkoronázva is izgalmas ebéd készíthető sertéstarjából.

Ezt is szeretjük