Grillezett, fokhagymás pácban érlelt sertéstarja: így biztosan szaftos marad a hús
A tarja a legjobban grillezhető húsféle, próbáld ki fokhagymás pácban érlelve is!
A zsíros, inas sertéstarját sokan nem szeretik, de ennek csak az az oka, hogy még soha nem próbálták ki grillen sütve. Így ugyanis sokkal finomabb, mint a sütőben. A hússzeleteket legjobb, ha a kisütés előtti este fűszeres, fokhagymás pácba forgatod, és így pihenteted egy éjszakát a hűtőben. Ha hentesnél veszed a tarját, vágasd le róla a csontot, színhússal ugyanis sokkal könnyebb dolgozni. A csontból finom alaplevet főzhetsz.
Grillezett fokhagymás sertéstarja receptje
Hozzávalók
- 4 nagy szelet sertéstarja
- 5 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál étolaj
- 2 evőkanál mustár
- 1 teáskanál kakukkfű
- 1 teáskanál őrölt gyömbér
- 1 teáskanál szerecsendió
- 1 késhegynyi chili
- só
- frissen őrölt bors
- zöldfűszerek a tálaláshoz
Elkészítés:
A tarjaszeleteket klopfold ki, és dörzsöld be sóval. Egy kisebb tálban keverd össze az étolajat a mustárral, az átnyomott fokhagymagerezdekkel és a fűszerekkel, majd kend meg vele a húsok mindkét oldalát. A maradékot öntsd a tetejére, és letakarva ebben a pácban érleld a tarját egy éjszakán át a hűtőben.
Másnap forró grillrácson oldalanként öt-öt perc alatt, folyamatosan locsolgatva süsd meg a húst. Friss zöldfűszerekkel tálald.
Sült hagymával megkoronázva is izgalmas ebéd készíthető sertéstarjából.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept