Grillezett csirkecomb házi BBQ-szósszal - Megéri házilag készíteni a szószt is

A BBQ-mártás talán a legfinomabb, amit a grillezett csirkecombra kenhetsz. Bár boltban is megvásárolhatod, az otthon készítettnek nincs párja.

Grillezett csirkecombok házi BBQ-szósszal
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Csirkecombot is érdemes grillezni, nagyon jól megy hozzá például a csípős, házi BBQ-szósz, ami sokkal finomabb, mintha boltban vásárolnád. Hogy biztosan omlósra süljön a hús, és közben a szósz se égjen meg rajta, főzd elő fűszeres vízben.

Grillezett csirkecombok házi BBQ-szósszal

Hozzávalók 4 személyre

A csirkéhez

  • 8 csirkealsócomb
  • 1 babérlevél
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • bors

A házi BBQ-szószhoz

  • 2 evőkanál cukor
  • 1.5 evőkanál Worchestershire-szósz
  • 1 dl paradicsomlé
  • 1 hagyma
  • 1 evőkanál a hús főzővizéből
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 0.5 evőkanál csípős paprikakrém
  • 0.5 kávéskanál őrölt kömény
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat öntsd fel vízzel, fűszerezd babérlevéllel, rozmaringgal, kakukkfűvel, sóval és borssal, és forrástól számítva főzd fél órát. Nem kell, hogy teljesen puha legyen, csak ne legyen nyers. Közben a cukrot szórd egy lábosba, és nagyjából tíz perc alatt közepes lángon olvaszd karamellszínűre. Add hozzá az apróra vágott hagymát és a szósz többi hozzávalóját, és főzd tíz percig, amíg besűrűsödik. A paprikakrémből annyit adj hozzá, amennyire csípősen szeretnéd. Ha elérte a kívánt állagot, állítsd a lábost hideg vízbe, és kevergetve hűtsd ki a szószt, majd egy szűrőn passzírozd át, hogy egészen krémes legyen. Az előfőzött csirkecombokat kend be a szósszal, és serpenyőben vagy grillrácson nagyjából 15 perc alatt süsd őket készre. Ha a szabadban sütöd őket, időnként a rácson is kenegesd meg a felszínüket a szósszal.

Nem csak csirkét, hanem akár garnélarákot is grillezhetsz: ennek is a jó pác a titka.

Fűszeres garnélarák grillen sütve: az ízletes pác a titka

Picit édes, kicsit csípős és jó fűszeres az így készült garnéla, ráadásul elég, ha 15 percet tölt a pácban.

Elolvasom

Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?

Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat. 

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2025. január 7. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük