Egészben sült grillcsirke házilag
Megmutatjuk, hogyan lehet az otthoni sütőben készített grillcsirke ugyanolyan finom, mint a hentesé.
Az omlós, ropogós grillcsirkénél kevés finomabb létezik, és ha egyszer sikerül otthon elkészítened, onnantól mindig szerepelni fog a heti étrendedben.
Hagyd a kész, bolti poros pácokat, házilag készítve sokkal finomabb lesz, ráadásul mindig variálhatod.
Grillcsirke
Hozzávalók:
- 1 egész csirke
- 2 evőkanál pirospaprika
- 1 evőkanál lestyán
- 1 evőkanál koriander
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 szál rozmaring
- 1 csésze olívaolaj
- só
Elkészítés ideje:
90 perc.
Elkészítés menete:
A fentebb leírtak mellett szükséged lesz egy sörösüvegre, ezen fog ülni és sülni a csirke. Miután jó alaposan átmostad a szárnyast, tedd félre. A fűszereket keverd el az olajjal, törd bele a fokhagymát, és tegyél bele sót is. Az így kapott páccal jó alaposan dörzsöld át a csirkét, kívül-belül, amennyire tudod. Ha mindezzel megvagy, ameddig csak lehet, hagyd pácolódni, a legjobb, ha egy éjen át lezárt dobozban vagy fóliában pihen, akkor alaposan átjárják az ízek.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Amikor úgy érzed, kész a sütésre, fogd a sörösüveget, ha üres, tölts bele vizet, ha tele van, fogyaszd el a tartalmát, vagy benne is hagyhatod, úgy kissé pikáns lesz a végeredmény, de nagyon finom. Húzd rá az üvegre a csirkét, majd tedd egy tepsi közepébe, a tepsibe önts vizet, és nem előmelegített sütőben, 180 fokon kezdd el sütni. Süsd a csirke méretének megfelelő ideig - másfél kiló húsra körülbelül 90 percet kell számolni -, az utolsó 15-20 percben tekerd feljebb a hőfokot, hogy a szárnyas szépen megpiruljon.
Fűszeres húsok
Változatos ízű húsok bármilyen alkalomra, itt lent, a képgalériában.
OLVASD EL EZT IS!
- sült csirke
- húsételek
Bajor csirkecomb
- csirkemell
- húsételek
Rakott csirkemell sajttal és krumplival
- sertéssült
- húsételek