Aszalt gyümölcsös göngyölt hús
Így lesz omlós
A göngyölt húst az aszalt gyümölcsök íze és a fűszeres hús kombinációja teszi különlegessé.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A csirkemellhez legjobban az aszalt szilva és a barack illik. Ezeket akár keverheted is. A gyümölcsös göngyölt hús friss salátaágyon tálalva könnyű hétvégi ebéd.

Göngyölt hús

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg csirkemellfilé
  • 20 dkg aszalt gyümölcs
  • 20 dkg szeletelt bacon
  • 10 dkg camembert sajt
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Még felhasználás előtt tíz percig áztasd a gyümölcsöket tejbe, így puhábbak lesznek. A húst mosd meg, vágd vékony szeletekre, szükség esetén klopfold ki, sózd, borsozd meg. Minden szelet csirkemellre rakj két-három aszalt gyümölcsöt és egy sajtkockát. Majd egyik végénél kezdd feltekerni a húst, és takard egy szelet szalonnába. Hústűvel, fogpiszkálóval is megtűzheted, akkor biztos, hogy nem esik szét.

Helyezd a felgöngyölt csirkemelleket szépen egymás mellé egy kevés olajjal meglocsolt tepsibe, önts alájuk fél bögre vizet, majd takard le fóliával. Így a húsok nem száradnak ki, nagyon puha, omlós végeredmény kapsz. 180 fokra előmelegített sütőben 40- 45 percig süsd. Ekkor nézd meg. Ha nem pirult meg eléggé a húsok teteje, vedd le a tepsiről a fóliát, és süsd még néhány percig.

Ezt is szeretjük