Aszalt gyümölcsös göngyölt hús
A göngyölt húst az aszalt gyümölcsök íze és a fűszeres hús kombinációja teszi különlegessé.
A csirkemellhez legjobban az aszalt szilva és a barack illik. Ezeket akár keverheted is. A gyümölcsös göngyölt hús friss salátaágyon tálalva könnyű hétvégi ebéd.
Göngyölt hús
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg csirkemellfilé
- 20 dkg aszalt gyümölcs
- 20 dkg szeletelt bacon
- 10 dkg camembert sajt
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
Még felhasználás előtt tíz percig áztasd a gyümölcsöket tejbe, így puhábbak lesznek. A húst mosd meg, vágd vékony szeletekre, szükség esetén klopfold ki, sózd, borsozd meg. Minden szelet csirkemellre rakj két-három aszalt gyümölcsöt és egy sajtkockát. Majd egyik végénél kezdd feltekerni a húst, és takard egy szelet szalonnába. Hústűvel, fogpiszkálóval is megtűzheted, akkor biztos, hogy nem esik szét.
Helyezd a felgöngyölt csirkemelleket szépen egymás mellé egy kevés olajjal meglocsolt tepsibe, önts alájuk fél bögre vizet, majd takard le fóliával. Így a húsok nem száradnak ki, nagyon puha, omlós végeredmény kapsz. 180 fokra előmelegített sütőben 40- 45 percig süsd. Ekkor nézd meg. Ha nem pirult meg eléggé a húsok teteje, vedd le a tepsiről a fóliát, és süsd még néhány percig.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció